Par šā gada negatīvāko notikumu Latvijā Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata pašreizējā premjera Andra Šķēles nākšanu pie varas. Viņš uzskata, ka Šķēle ir “cilvēks, kam ir dziļš interešu konflikts starp valsts un personīgajām interesēm”.
To Lembergs piektdien pauda BNS.

Šā gadsimta lielākais notikums Latvijā, pēc Lemberga domām, ir neatkarības iegūšana, bet šā gada lielākais notikums ir Latvijas uzaicināšana uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Šā gadsimta nozīmīgākais notikums pasaulē, viņaprāt, ir tas, ka cilvēce spēja novērst trešo pasaules karu, kā arī pasaules komunistiskās sistēmas sabrukums. Abi šie notikumi radot labus priekšnoteikumus pasaules dinamiskai attīstībai 21. gadsimtā.

Lembergs Ziemassvētkus pavadīs kā parasti, savā mazajā pirtiņā kopā ar ģimeni un ies pirtī. Arī Jauno gadu Lembergs pavadīšot Ventspilī.

Ventspils mērs BNS pastāstīja, ka vēl joprojām tic Ziemassvētku vecītim. Lemberga vēlēšanās ir, lai Ziemassvētku vakarā būtu mīnus piecu grādu sals, snigtu neliels sniedziņš un cauri dūmakai spīdētu pilns mēness — “tas atbilstu manam noskaņojumam”.

Uz nākamo gadu Lembergs skatās ar optimismu.

“Protams, ir vajadzīgas politiskas izmaiņas Latvijā, jo bez tām Latvijas un Ventspils attīstība tiek būtiski kavēta,” BNS teica Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!