Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) lēmums atstādināt viņu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata ir blefs un priekšvēlēšanu cīņa, intervijā LNT sacīja Lembergs.

Viņš pauda, ka likums neļauj ministram viņu atstādināt no amata, jo viņa darbadevējs ir Ventspils dome, kas viņu iecēla amatā un kas var viņu atbrīvot, līdz ar to ministra sagatavotais rīkojums par mēra atstādināšanu esot blefs.

Lembergs arī klāstīja, ka Sprūdžs ”taisa antilemberga priekšvēlēšanu reklāmu”, jo godīgā priekšvēlēšanu cīņā nevarot uzvarēt, ”tāpēc izmanto administratīvo resursus”.

Tāpat Lembergs skaidroja, ka iepriekš viņš asi kritizēja ministru par vairāku valdības solījumu nepildīšanu, un pēc Ventspils mēra domām, ministrs ”uzskata, ka visiem pašvaldību vadītājiem ir jātur mute”. Lembergs norādīja, ka viņš to nedarīs un turpinās ministru kritizēt.

Jau ziņots, ka Sprūdžs piektdien nolēma no pienākumu pildīšanas atstādināt Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Lembergam jau kopš 2007.gada ar Ģenerālprokuratūras un vēlāk ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Ministrs ir sagatavojis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu no amata un tuvākajā laikā to parakstīs. Ministrs uzsvēra, ka lēmums ir ļoti labi juridiski pamatots, un ar rīkojumu skaidri pateikts, ka Lembergs ir atstādināts, un tā ir galvenā atšķirība, jo drošības līdzeklis līdz šim noteica, ka Lembergs ir mērs, bet nedrīkst pildīt mēra pienākumus. Līdz šim viņš bija mērs, bet viņam bija liegts pildīt šos pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!