Valdošā koalīcija izlēmusi virzīt Valdi Zatleru Latvijas prezidenta amatam pieņēmusi tikšanās laikā Rīgas Zooloģiskajā dārzā, svētdien informē TV3 raidījums 'Nekā personīga'.
Tas esot noticis laikā, kad par Valsts prezidenta amata kandidātu bija izvirzīts Māris Riekstiņš (TP) un Karina Pētersone(LPP/LC).

Lēmums esot pieņemts konsultējoties Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) pārstāvim. TP esot pārstāvējis ministru prezidents Aigars Kalvītis un partijas ierindas biedrs Andris Šķēle, ZZS - Augusts Brigmanis un Indulis Emsis, bet TB/LNNK pārstāvja vārds raidījumā netika nosaukts.

Apvienības Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" (LPP/LC), kas ir valdošās koalīcijas partneris, pārstāvji lēmuma pieņemšanā neesot piedalījušies un par to uzzinājuši vēlāk.

Zooloģiskā dārza direktors Rolands Greiziņš raidījumam apliecināja, ka šāda tikšanās esot notikusi, taču par ko tajā runāts, viņam nav zināms.

Maijā, sniedzot interviju žurnālam "Klubs", Andris Šķēle uz jautājumu par to vai viņam ir zināms, kurš būs nākamais Valsts prezidents, atbildēja apstiprinoši, taču precizēja, ka "ar savu desmit gadu politisko pieredzi, no malas novērtējot politisko gaisotni, aktivitātes – kas notiek, kur notiek –, man ir.. labi, neteiksim, zināšana, bet stabila nojauta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!