Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas varas iestāžu vardarbība pret opozīciju ir nepieņemama un ir pelnījusi starptautiskās sabiedrības nosodījumu, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Taujāts, vai prezidents piekrīt saviem ASV un Lietuvas kolēģiem, kuri Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu nodēvējuši pat par slepkavu, Levits ar Valsts prezidenta kancelejas starpniecību portālam "Delfi" vien sacīja, ka "citu prezidentu izteikumus nekomentē".

Levits vienlaikus gan uzsver, ka kaimiņzemes varas iestāžu vardarbība ir nepieņemama un pelnījusi starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Jau ziņots, ka daudz tiešāks savās domās un izteikumos pirmdien bija Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, sakot, ka Krievijas prezidentu var uzskatīt par slepkavu.

"Diemžēl jā," Nausēda sacījis, atbildot uz jautājumu, vai viņš, tāpat kā ASV prezidents Džo Baidens, varētu nosaukt Putinu par slepkavu.

Savukārt ASV prezidents Džo Baidens jau marta vidū intervijā telekanālam ABC apstiprinoši atbildēja uz žurnālista jautājumu, vai viņš uzskata, ka Krievijas prezidents Putins ir slepkava.

Reaģējot uz šo un citiem ASV prezidenta izteikumiem, Krievija steidzami atsauca uz konsultācijām savu vēstnieku Vašingtonā. Maskava sen nebija spērusi šādu soli.

Reaģējot uz Baidena teikto, Putins norādīja: "Tāds tādu atpazīst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!