Foto: Publicitātes foto
No ceturtdienas vakara līdz piektdienai Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā notiks plaša mēroga pretterorisma mācības "Ikars 2016", portālu "Delfi" informēja Drošības policijā (DP).

Mācību mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums civilās aviācijas objektam.

Mācības organizē DP sadarbībā ar Starptautisko lidostu "Rīga" un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām.

Kā skaidroja DP, mācības neietekmēs lidostas darbību un reisu ielidošanu vai izlidošanu no Starptautiskās lidostas "Rīga". Tās notiks vakarā, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas un Mārupes iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas.

Mācībās piedalīsies DP, Nacionālo bruņoto spēku, Ģenerālprokuratūras, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Latvijas gaisa satiksmes, Civilās aviācijas aģentūras, kā arī Starptautiskās lidostas "Rīga" un aviokompānijas "airBaltic" pārstāvji. Savukārt ķīlnieku lomas mācībās atveidos Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas un Valsts policijas koledžas kadeti.

Kopumā mācībās piedalīsies aptuveni 500 personas.

Plānotās mācības nav saistītas ar izmaiņām terorisma draudu situācijā Latvijā, uzsvēra DP.

DP vērtējumā terorisma draudu līmenis mūsu valstī joprojām saglabājas zems.

Drošības policija regulāri sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajam institūcijām organizē dažāda mēroga pretterorisma mācības, kurās tiek pārbaudītas spējas reaģēt uz atšķirīgiem terorisma incidentiem.

Pamatojoties uz mācību rezultātā gūtajiem secinājumiem, tiek pilnveidoti rīcības mehānismi un sadarbības procedūras, lai nodrošinātu iespējami labāku pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu gadījumā.

Iepriekš tik plaša mēroga pretterorisma mācības notika 2014. gadā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, kad tika pārbaudīta pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis uzbrukums cilvēku masveida pulcēšanās objektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!