Līdz ar aukstā laika iestāšanos audzis bezpajumtnieku skaits Rīgas patversmēs, informēja Rīgas pašvaldībā.
1.decembrī, kad gaisa temperatūra bija plus viens grāds, nakts patversmēs kopā uzturējās 464 cilvēki, bet 14.decembrī, kad gaisa temperatūra bijusi mīnus pieci grādi, patversmēs nakšņoja 480 cilvēki.

Decembra pirmajos datumos nakts patversmē "Zilais krusts" Maskavas ielā uzturējās 145 vīrieši, bet decembra beigās - 161. Sieviešu nakts patversmē "Dzelzceļa stacija" Bārddziņu ielā decembra sākumā, kā arī šobrīd aizņemtas visas 35 vietas.

Jau ziņots, ka šoruden Rīgas nakts patversmēs vietu skaits palielināts par 100 vietām. Tāpat veikti vairāki uzlabojumi, tostarp pagarināts nakts patversmju darba laiks, kas tagad ir no sešiem vakarā līdz astoņiem rītā, zupas virtuvēs ir palielināts Rīgas domes finansēto porciju skaits - šoruden tie būs 2000 bezmaksas porciju nedēļā. Pērn tika nodrošinātas 600 porcijas.

Bez pajumtes palikušie cilvēki, iestājoties aukstākam laikam, bieži uzturas namu bēniņos, pagrabos, kāpņu telpās, norāda Labklājības departamenta speciālisti. Viņi aicina sabiedrību, namu īpašniekus un apsaimniekotājus informēt par šādiem gadījumiem, zvanot Rīgas Pašvaldības policijai vai pa Rīgas domes informatīvo bezmaksas tālruni 80 00 800 vai ziņojot sociālajiem dienestiem.

Rīgas nakts patversmēs patlaban ir 669 vietas.

Rīgas nakts patversmes darbojas Maskavas ielā 208, kur ir vīriešu un ģimeņu nodaļa, Bārddziņu ielā 2, kurā ir nodaļa sievietēm, kā arī Maskavas ielā 336 un Bebru ielā 16, kur paredzētas vietas vīriešiem.

Īslaicīgās uzturēšanās vieta sievietēm ir atvērta arī Birzes ielā 54, sociālās aprūpes centra "Stella Maris" telpās. Sievietes ar bērniem var uzturēties ģimenes krīzes centrā "Mīlgrāvis", Ezera ielā 21, un Rīgas Samariešu apvienības krīzes centrā "Māras centrs", Cieceres ielā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!