Foto: LETA

Līdz gada beigām Valsts kanceleja (VK) iecerējusi īstenot ilgi gaidīto ieceri nodrošināt valdības sēžu video un audio translāciju internetā, apliecināja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Šonedēļ arī izsludināts iepirkums par Ministru kabineta sēžu un preses konferenču apraides digitalizāciju un tiešraižu nodrošināšanu. Projekta summu VK gan neatklāj, lai nodrošinātu godīgu konkurenci starp pretendentiem. Kamēr nav beidzies iepirkums, summu neatklās.

"Pretendentiem ir jāpiedāvā tirgus cenas un nedrīkst ietekmēties no pasūtītāja plānotajiem izdevumiem," norādīja VK.

Plānots, ka iepirkums noslēgsies marta beigās.

Pretendentam ir jābūt pieredzei pēdējo triju gadu laikā vismaz viena līdzīga rakstura projekta īstenošanā, kurā ir veikta audio/video konferenču automatizētā aprīkojuma, piemēram, diskusiju sistēmas, video komutācijas iekārtas, digitālās audio apstrādes sistēmas, piegāde, instalācija un garantijas uzturēšana par līgumcenu, kas ir vienāda vai pārsniedz pretendenta piedāvāto līgumcenu. Uzņēmumam arī jānodrošina attiecīgu speciālistu pieejamība.

Nodrošinot tiešraides, VK vēlas paplašināt sabiedrības līdzdalību svarīgu lēmumu pieņemšanā, padarīt valdības sēdes caurredzamas, atklātākas, uzlabot valdības sadarbību ar masu medijiem un nodrošināt nevalstisko organizāciju līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā.

Ar atbilstošu tehniku plānots aprīkot valdības sēžu zāli jeb Zaļo zāli, preses konferenču telpu, kā arī no jauna izveidoto mediju telpu.

Papildus tiešraidēm no valdības sēdēm būs iespējams sekot arī Ministru kabineta komitejas sēdēm un preses konferencēm.

Tehnika iecerēta pēc iespējas automatizēta, lai tās darbināšana un tiešraižu nodrošināšana prasītu mazāk cilvēkresursu un papildu investīcijas nākotnē.

Projektu paredzēts finansēt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!