Foto: LETA
Trešdien, 25. septembrī Rīgas domes sēdē tiks balsots par to, ka no nākamā gada 1. janvāra, atkarībā no personas deklarētās dzīvesvietas, tiek diferencētas sabiedriskā transporta biļešu cenas – Rīgā deklarētajiem par braucienu būs jāmaksā 0,60 eiro, bet citviet deklarētajiem – divas reizes dārgāk, tas ir, 1,20 eiro.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" skaidroja, ka šādi plānots panākt, lai cilvēki, kas faktiski dzīvo Rīgā, bet ir deklarējuši savu dzīvesvietu citā pašvaldībā, kam arī maksā iedzīvotāju ienākuma nodokli, deklarētos Rīgā.

"Apmēram puse no tiem, kas strādā Rīgā, nav te deklarēti," apgalvo Ušakovs, norādot, ka galvaspilsētā savu dzīvesvietu nav deklarējuši arī daudzi, kas Rīgā ne tikai strādā, bet arī dzīvo.

Igaunijas galvaspilsētas Tallinas pašvaldība, piešķirot cilvēkiem, kas savu dzīvesvietu deklarējuši Tallinā, tiesības bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, panākusi, ka savu dzīvesvietu pilsētā piedeklarē aptuveni 8000, klāstīja Rīgas  mērs.

Ušakovs nesaskata problēmu tajā, ka par sabiedrisko transportu vairāk nāksies maksāt, piemēram, tūristiem. " Zviedrs var atļauties samaksāt to 1,20 eiro," viņš paziņoja.

Tiesa gan, Rīgas mērs nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai biļešu cenu diferencēšana un to dubultošana ārpus Rīgas deklarētajiem ļaus samazināt pašvaldības dotācijas "Rīgas Satiksmei" - pēc viņa teiktā, vēl neesot lemts, kā tērēt no biļešu tirdzniecības iekasētos līdzekļus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!