Foto: Publicitātes foto
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šogad Lieldienu svētku mielasta vajadzībām plāno tērēt līdz 20 latiem, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā lielveikalu aptauja.

Veikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 68% aptaujāto plāno iekļaut savus izdevumus 20 latos.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Maxima" pārstāvis Ivars Andiņš, vairāk nekā puse jeb 53% aptaujas dalībnieku Lieldienās grasās tērēt tikpat vai vairāk naudas nekā pērn. Tāpat šogad par 6% sarucis to respondentu īpatsvars, kuri Lieldienu svinībām plāno tērēt mazāk naudas nekā gadu iepriekš.

Tai pat laikā taupīgākas Lieldienas šogad ieplānojuši 46% aptaujāto, ko skaidro galvenokārt ar ienākumu samazināšanos un kopējā cenu līmeņa celšanos.

Tādas Lieldienu tradīcijas kā olu krāsošana un ripināšana, olu kaujas un šūpošanās ievēro 87% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, bet desmitā daļa šīs tradīcijas ievēro neregulāri.

Kā pastāstīja "Elvi" veikalu apvienības komercdirektore Laila Vārtukapteine, iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka svētku laikā pirkumu apjomi veikalos pieaug par 5%, bet pirkuma summas pieaugums ir ap 11%.

"Elvi" pircēju aptaujā noskaidrots, ka ceturtā daļa šogad plāno svētku pirkumiem tērēt sešus līdz desmit latus, 24,1% plāno tērēt no 11 līdz 15 latiem, savukārt 21% paredz tēriņus virs 20 latiem.

Vārtukapteine piebilst, ka pērn olu un paipalu olu realizācijas apjoms svētku laikā pieauga par 55%, tomēr šogad šis pieaugums varētu būt mazāks saistībā ar olu cenu kāpumu Eiropā, tostarp arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!