Šogad, tāpat kā iepriekš, lielākā daļa iedzīvotāju (58%) Jauno gadu plāno sagaidīt mājās, 16% domā iet ciemos, savukārt 6% – apmeklēt kādu pasākumu Latvijā, bet 2% Jauno gadu sagaidīs ārzemēs, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra veiktās aptaujas rezultāti.
SKDS norāda, ka laika posmā no 1999.gada līdz 2005.gadam būtiskas izmaiņas nav vērojamas: minētajā laika posmā Jauno gadu mājās sagaidīt plānoja 53%-58%, iet ciemos domāja 16%-22%, apmeklēt pasākumus Latvijā: 6%-10%, bet sagaidīt Jauno gadu ārzemēs: 1%-3% iedzīvotāju.

Jauno gadu svinēt (sagaidīt) mājās biežāk nekā caurmērā plāno sievietes, iedzīvotāji, kuri vecāki par 45 gadiem, aptaujātie ar pamatizglītību, respondenti ar zemiem un vidēji zemiem ienākumiem, kā arī Zemgalē un Latgalē dzīvojošie.

Savukārt to, ka Jauno gadu sagaidīs ciemos, biežāk nekā caurmērā minējuši jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kā arī aptaujātie ar vidēji augstiem un augstiem ienākumiem.

Biežāk nekā caurmērā to, ka domā apmeklēt kādu pasākumu Latvijā, norādīja iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem.

Dati iegūti SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi kopumā tika aptaujāti 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā. Izlase ir reprezentatīva attiecībā pret ģenerālo kopumu. Pētījuma statistiskā kļūda ir + / - 3% robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!