Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas tiesa uzskata, ka kādas Latvijas iedzīvotāju ģimenes bērniem drošākā vieta ir valsts, proti, Apvienotās Karalistes, aprūpē, pirmdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Vecāki, kā raksta avīze, izvairoties no tiesas lēmuma, vispirms no Lielbritānijas aizmukuši uz Ziemeļīriju, pēc tam uz Dublinu, bet no turienes atlidojuši uz Latviju.

Par šādu notikumu pavērsienu informēta Latvijas vēstniecība, kas savukārt informēja Latvijas Tieslietu ministriju un bāriņtiesu. Tomēr Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments nesniedz konkrētu informāciju, kas notiks vai ir noticis ar četriem bērniem, kuriem saskaņā ar Lielbritānijas tiesas lēmumu jāatgriežas Apvienotajā Karalistē, raksta "Neatkarīgā".

"Ministrijas rīcībā ir daļēja informācija un dati, kas ir attiecināmi uz personu privāto dzīvi. Attiecībā par šīs informācijas komunikāciju uz ārpusi ministrija balstās uz Fizisko personu datu aizsardzības likumu," teikts atbildē "Neatkarīgajai".

Lielbritānijas tiesa bija atļāvusi ģimenei ar četriem bērniem lidot, bet tikai tālab, lai viņi atgrieztos Lielbritānijā. Taču ģimene atlidoja uz Latviju, vēsta laikraksts.

Tiesa uzskata - tā kā visi bērni Lielbritānijā bija dzīvojuši kopš 2011. gada, tā ir viņu pastāvīgā dzīvesvieta. Līdz tiesai šīs ģimenes lieta nonāca pēc tam, kad viens no bērniem atnāca uz skolu ar vardarbības pazīmēm uz kakla un augšstilba.

Bērns, kā raksta avīze, sacījis, ka to viņam nodarījuši tēvs un māte. Saskaņā ar Lielbritānijas tiesu portālā pieejamo informāciju tēvs noliedzis vardarbību pret bērnu un sacījis, ka tas noticis neskaidros apstākļos, bet māte teikusi, ka bērns savainojies skolā, nevis mājās.

Vietējā pašvaldība tomēr uzskatīja, ka visiem bērniem nepieciešams ārkārtas aizsardzības rīkojums un bērni uz laiku no ģimenes jāizņem, jo divi no četriem bērniem guvuši ievainojumus, atrodoties savu vecāku aprūpē. Tāpēc pastāv bažas par viņu drošību turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!