Lielbritānijas iekšlietu ministrs Džeks Strovs pirmdien parakstīja pavēli par latviešu izcelsmes Austrālijas pilsoņa Konrāda Kalēja izraidīšanu no Lielbritānijas. 86 gadus vecais Kalējs tiek turēts aizdomās par kara noziegumiem.
Pirmdien Austrālijas tieslietu ministre Amanda Venstouna paziņoja, ka Austrālija atļaus Kalējam iebraukt valstī.

Kalējs, kurš tiek apsūdzēts par darbošanos Arāja komandā, šobrīd uzturas latviešu mītnē “Straumēni” Lielbritānijā ar Viktora Kalniņa vārdu.

BNS jau ziņoja, ka Simona Vīzentāla centrs svētdien aicināja Lielbritāniju apcietināt Kalēju. Savukārt Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas preses sekretāre paziņoja, ka Lielbritānijai nav tiesību Kalēju aizturēt, ja viņš nolems atstāt valsti.

Pats Kalējs svētdienas laikrakstam “Mail On Sunday” paziņoja, ka ir nolēmis atstāt Lielbritāniju. “Es atstāšu šo valsti, cik drīz vien varēšu. Man jau ir mācība. Policija nevar mani aizturēt,” sacīja Kalējs.

Pēc Lielbritānijas preses publikācijām par iespējamajiem Kalēja noziegumiem krimināllietu ierosinājusi Latvijas Ģenerālprokuratūra. Tomēr pašlaik nekādas apsūdzības viņam nav izvirzītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!