Foto: Ekrānšāviņš no video

Lielvārdes dome šonedēļ nolēmusi par divreiz augstāku cenu iegādāties ēku, ko kāda privātfirma nesen ieguva īpašumā. Opozīcija gan uzskata, ka darījums bijis jau iepriekš plānots, svētdien vēsta "TV3" raidījums "Nekā Personīga".

Lielvārdes dome šonedēļ pieņēma pilsētas budžetu. Tajā iekļauta arī summa, lai pirktu ēku, kuru uzņēmums "E-Credit Latvia" nesen ieguvis savā īpašumā un domei grasās pārdot par divreiz augstāku cenu. Domes opozīcijas pārstāvji uzskata, ka šādi dome lobē konkrētas intereses, jo ēka ir sliktā stāvoklī.

Ēkas, kura atrodas dažu minūšu gājienā no domes, kādreizējais īpašnieks bija "Lattelecom". Taču krīzes laikā uzņēmums to pārdeva.  Divus gadus nesekmīgi tai meklēti pircēji. Ogres uzņēmums "E-Credit Latvia" celtni iegādājās 2012. gada nogalē par 19 000 latu.

Darījuma noformēšana sakrita ar pašvaldību vēlēšanu laiku. Savukārt zemi, kas atrodas zem celtnes, uzņēmums pirka par 10 000 latu pagājušā gada septembrī, kad domē jau saimniekoja tagadējā sasaukuma deputāti ar ilggadējo mēru Aivaru Trosku ("Reģionu alianse") priekšgalā.

Domes priekšsēdētājs precīzi nevarot atminēties, kā tas noticis, ka, firmai vēl kārtojot zemes iegādes dokumentus, piedāvājums domei ēku nopirkt uzradies viņam uz galda. Taču tūlīt pēc piedāvājuma saņemšanas viņš dibinājis darba grupu, lai tā izpētītu, vai māja jāpērk.

Uzņēmēju piedāvātā sākuma cena bijuši 70 000 latu. Vēlāk tā sarukusi līdz 50 000 latu. Atzinums prasīts arī būvvaldei. Tā secinājusi, ka ēkai saglabājams tikai nesošais karkass, bet viss pārējais - jābūvē no jauna. Opozīcija bilst, ka šāds darījums būtu naudas izšķiešana.

"E-Credit Latvia" reģistrēta kādā kabinetā daudzstāvu mājas pirmajā stāvā Ogrē. Kaimiņi apgalvo - tur jau sen neviens neesot redzēts. Firmas 95 % akciju pieder kādam Sanktpeterburgā dzīvojošam Aleksejam Fedosimovam. Valdes priekšsēdis Artūrs Vjakse par darījumu ar Lielvārdes domi runāt atsakās.

Lielvārdes dome vēl nav izlēmusi, ko pagaidām vēl nenopirktajā mājā darīs. Taču, visticamāk, darījums tomēr notiks.

Piedāvājam "Ogres Fakti" filmētu video no trešdien notikušās domes sēdes, kurā tika pieņemts šā gada budžets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!