Foto: DELFI Aculiecinieks

Lielvārdē pirmdien daļēji nogrimis Daugavā pietauvots kuģītis "Līgo", vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Privātpersonai piederošais 21 metru garais un četrus metrus platais kuģītis sācis grimt, tā korpusam neizturot ledus radīto spiedienu un saplīstot.

Kuģīša īpašniece no komentāru sniegšanas raidījumam atteicās, taču notikuma vietā strādāja viņas pieaicināti eksperti, kuri novērtēja, vai nepastāv vides piesārņojuma riski. Iesaistījusies ir arī pašvaldība.

Kā vēstīja raidījums, šī nav pirmā reize, kad konkrētais kuģis rada problēmas. Glābēji drošības pēc notikuma vietā ir uzstādījuši absorbējošās bonas 72 metru garumā.

Kādi produkti un cik lielā daudzumā no kuģīša varētu noplūst, neesot zināms.

Kuģīša saimniece norādījusi, ka tiek darīts viss iespējamais, lai "Līgo" no ūdens tiktu izcelts pēc iespējas ātrāk.

"Delfi" jau rakstīja, ka 2014. gada aprīlī Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) saņēma ziņu par Lielvārdes novadā grimstošu izklaides kuģīti "Līgo". Kuģītis sācis grimt piestātnē, Daugavas upes krastā, Dārza ielā 3, un Daugavā noplūduši naftas produkti. Naftas produktu noplūde tika apturēta.

Notikuma vietā strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) – teritorijā tika izvietotas norobežojošās un naftas produktus absorbējošās bonas.

Kā portālam "Delfi" tolaik sacīja VUGD, no kuģīša noplūduši naftas produkti 400 kvadrātmetru platībā. Teritorija ierobežota ar bonām, lai novērstu tālāku naftas produktu noplūdi plašākā Daugavas teritorijā. Pirmdien VUGD turpinās naftas produktu atsūknēšanu no kuģīša.

Toreizējais Lielvārdes novada pašvaldības izpilddirektors Gvido Vītoliņš portālam "Delfi" atzina, ka dabai nodarītais kaitējums ir būtisks, tomēr viņš uzvēra, ka operatīvi apturēta piesārņojuma tālāka izplešanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!