A/s "Liepājas metalurgs" patlaban aktīvi gatavojas uzņēmuma 120 gadu jubilejai, ko ar plašiem kultūras un sporta pasākumiem atzīmēs no 31.augusta līdz 28.septembrim, informēja uzņēmuma preses sekretāre Ilana Ivanova.
Jubilejai par godu uzņēmums iecerējis plašu sporta un kultūras pasākumu programmu. Dzimšanas dienas svinības tiks atklātas 31.augustā Liepājā, "Daugavas" stadionā, ar slaveno latviešu mākslinieku - operdziedātāja Ingus Pētersona, flautistes Ditas Krenbergas un dziedātājas Ances Krauzes - koncertprogrammu "Ar mīlestības pinekļiem". Vakara noslēgumā paredzēta nakts balle ar Raita Asmaņa "Big - Band".

Savukārt 1.septembris iecerēts kā svētku diena bērniem Liepājas kultūras un sporta pilī, bet 7.septembrī notiks draudzības spēle starp Krievijas futbola veterānu izlasi un Liepājas veterānu izlasi.

Tostarp no 12. līdz 15.septembrim Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcā notiks pirmais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ar slavenu ērģelnieku piedalīšanos no Baltijas un Skandināvijas valstīm, kā arī no Krievijas un Vācijas.

15.septembrī ledus hallē būs skatāma arī draudzības spēle, kurā izcilie Krievijas hokejisti spēlēs ar Latvijas veterānu izlasi, savukārt 22.septembrī olimpiskajā ledus hallē spēlēs grupa "Līvi" un Liepājas simfoniskais orķestris ar simfroka programmu "Dzelzsgriezējs".

"Liepājas metalurga" jubilejas svinības noslēgsies ar nozīmīgu kultūras pasākumu - 27. un 28.septembrī pēc ilgāka laika pārtraukuma Liepājā atkal viesosies slavenais zviedru pianists Roberts Velss ar saviem izcilajiem mūziķiem. Viņa koncertprogramma "Simphony in Rock", kuru ar sajūsmu noklausījušies vairāki miljoni skatītāju Skandināvijas valstīs un Londonā, būs "Liepājas metalurga" jubilejas pasākumu kulminācija.

"Liepājas metalurga" vēsture sākās 1882.gadā, kad pirmo reizi minēts Liepājas drāšu un naglu fabrikas vārds "Bekers&Co", ko dibinājuši vācu uzņēmēji. Pakāpeniski uzņēmums paplašinājies - tas ticis papildināts ar ķēžu smēdi, vēlāk arī uzbūvēts martena cehs, pēc kā rūpnīca drīzumā pārdēvēta par "Liepājas dzelzs un tērauda rūpniecības akciju sabiedrību Bekers un Co". Pēc Pirmā pasaules kara rūpnīcas nosaukums mainīts un tā nodēvēta par "Ziemeļvakaru metalurģiskās, mehāniskās un kuģu būvētavas fabriku akciju sabiedrību", savukārt pēc Otrā pasaules kara tās nosaukums bija "Sarkanais metalurgs". Pašreizējo nosaukumu "Liepājas metalurgs" guvis 1991.gada rudenī pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!