Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja kūrorta statusa piešķiršanu Liepājas pilsētas daļai, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā.

Kūrorta statuss piešķirts piekrastes teritorijai no Tirdzniecības kanāla līdz Pērkones kanālam, ietverot tajā Jūrmalas parku, vēsturisko apbūvi, sporta kompleksu u.c. Šajā teritorijā atrodas ar minerālūdens urbuma vieta un Piejūras slimnīcas teritorija. Teritorijā ir veloceliņš, bet plānots uzbūvēt arī jaunu celiņu.

"Kūrorta statuss Liepājas pilsētas daļai kalpos kā atbalsta instruments, lai veicinātu investīciju piesaisti kūrortam, tostarp infrastruktūras attīstībai, dodot pozitīvu signālu gan Latvijas, gan ārvalstu potenciālajiem investoriem, kuru lēmumu ietekmē ekonomiskā situācija un plāni konkrētā pašvaldībā," dokumentos skaidro Ekonomikas ministrija (EM).

Saskaņā ar Tūrisma likumu kūrorts ir teritorija, kurai piešķirts kūrorta statuss un kura atbilst vairākiem nosacījumiem, tostarp tajā ir pieejami dabas dziednieciskie resursi un darbojas vismaz viena kūrorta ārstniecības iestāde.

Kūrortā dabas dziednieciskie resursi jāizmanto, lai nodrošinātu tajā kūrorta ārstniecības iestādes darbību un jābūt izveidotai atbilstošai tūrisma infrastruktūrai, kuras attīstība tiek mērķtiecīgi plānota.

Tāpat noteikts, ka vides kvalitātes rādītājiem jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Liepāja ir otrā teritorija Latvijā, kas ieguvusi kūrorta statusu kopš Kūrorta statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtības apstiprināšanas 2012. gadā, informē EM. Pirmā kūrorta statusu saņēma Jūrmala 2013. gada 20. novembrī. Kūrorta statuss ir piešķirts visai Jūrmalas pilsētas administratīvajai teritorijai, izņemot Vārnukroga, Priedaines un Bražciema teritorijas.

Liepājas dome piešķirt daļai pilsētas kūrorta statusu lūdza šā gada 11. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!