Foto: Shutterstock

Trešdien Liepājas pilsētas domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums, kas nosaka, ka, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo stāvokli un skolās ieviesto attālināto mācību modeli, turpmāk skolēniem no sociāli mazaizsargātām personu grupām brīvpusdienu vietā būs iespēja saņemt karti pārtikas iegādei 25 eiro vērtībā, informēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Kļaviņa.

Lēmums pieņemts, lai laikā, kad valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, atbalstītu Liepājas pilsētas izglītojamos, kuru ģimenēm piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statuss un kuriem pienākas ēdināšanas maksas atvieglojumi skolā. Papildus ir noteikta kārtība, kādā attālinātā mācību procesa laikā izglītojamie var saņemt pašvaldības atbalstu, skaidroja Kļaviņa.

Pabalsta izsniegšanas termiņš noteikts no šodienas līdz 14. aprīlim. Pārtikas kartes būs paredzētas izlietošanai veikalu tīklā "TOP!", aizliedzot iegādāties preces no konkrētām preču grupām, piemēram, alkoholu, ar tehnoloģijām saistītas preces un tamlīdzīgas.

Attiecībā uz skolēniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde koordinēs pārtikas karšu nodošanu izglītības iestādei, kuras sociālais pedagogs pret vecāka parakstu to nodos lietošanai, sacīja Kļaviņa.

Liepājas pašvaldība arī atgādina, ka pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri ārkārtas situācijas radīto apstākļu dēļ nonākuši krīzes situācijā un kuriem nav līdzekļu, lai iegādātos pārtiku, ir iespēja vērsties Sociālajā dienestā, lai vienotos par nepieciešamo atbalstu. Tālrunis informācijai 63489655.

Visa aktuālā informācija par Liepājas pilsētas pašvaldībā svarīgāko atrodama pilsētas mājaslapā "www.liepaja.lv".

Kā ziņots, no pirmdienas mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā, nosaka valdības izsludinātais ārkārtējās situācijas regulējums.

Valdība nolēma sākot ar 13.martu mācības skolās un augstskolās organizēt attālināti. Pagājušajā nedēļā bija pavasara brīvlaiks un mācības skolās atsākās pirmdien.

Lai spētu nodrošināt attālinātās mācības visu klašu skolēniem, IZM apzināja skolas un centās noskaidrot skolēnu viedierīču un interneta pieejamību. Atklājās, ka valstī ir nedaudz vairāk nekā 5000 skolēnu, kuriem šādu rīku nav, tāpēc valsts un mobilo pakalpojumu operatori vienojās sagādāt 5000 viedierīces, kuras pie skolēniem varētu nonākt šīs nedēļas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!