Foto: DELFI

No 7. decembra Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā tiks likvidēts Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes Informatīvais sektors, kurā, kā svētdien vēstīja raidījums "Nekā personīga", esot fiktīvi nodarbināti četri darbinieki.

Pēc departamentā veiktā audita, kurā noskaidrots, ka minētās četras darbinieces nav tikušas pietiekami nodarbinātas, darbiniecēm tiks uzteikts darbs, apliecināja departamenta direktora pienākumu izpildītāja Maira Megne.

"Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību sektorā fiktīvi nodarbinātas četras darbinieces - sektora vadītāja Vera Bobrova, sabiedrisko attiecību speciālistes Marianna Semjonova, Jūlija Vancāne un par tulkošanu rakstveidā atbildīgā persona Olga Grigorova. Rīgas domē gan precizēja, ka minētās darbinieces strādājušas departamenta Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes Informatīvajā sektorā, kurš decembrī tiks likvidēts.

Kā ziņoja "Nekā personīga", Bobrova ik mēnesi saņēmusi 1064 eiro, Semjonova - 376 eiro, Vancāne - 374 eiro, bet Grigorova - 790 eiro. Darbinieču pamatpienākumos ietilpuši kopēšanas un printēšanas darbi. Raidījuma filmēšanas grupai minētās darbinieces darbvietā neesot izdevies satikt.

Megne sacīja, ka "Nekā personīga" paustā informācija par fiktīvi nodarbinātiem darbiniekiem nav precīza - šīs personas departamentā ir strādājušas, tomēr, kā noskaidrojies auditā, viņu noslogojums neesot bijis pietiekams, tādēļ pašreiz notiek reorganizācija - minētajām personām tiks uzteikts darbs, un viņu pienākumus turpmāk veiks citu pārvalžu darbinieki.

Megne skaidroja, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā darbs ar cilvēkresursiem notiek regulāri, atbilstoši normatīvo aktu prasībām un attiecīgi departamenta funkciju izmaiņām. Tiekot precizēts un pārskatīts departamenta nolikums, pārvalžu un nodaļu reglamenti, darbinieku amatu apraksti. Jau 2015.gada aprīlī pēc auditora ieteikuma nelielas strukturālas izmaiņas veiktas Finanšu un saimnieciskās pārvaldes struktūrā un funkcijās, šī gada rudenī tika izvērtēti Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes reglamenti un darbinieku funkcijas, kā arī amatu apraksti, bet 2016.gada pavasarī paredzētas strukturālas izmaiņas Kapsētu pārvaldē, pastāstīja Megne.

Izvērtējot Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes Informatīvā sektora funkcijas un darbinieku noslogotību, tika secināts, ka šos uzdevumus var deleģēt citu pārvalžu darbiniekiem, līdz ar to šā gada 3.novembrī tika izdots rīkojums par šī sektora likvidēšanu no 7. decembra, pastāstīja Megne. Pamatojoties uz šo rīkojumu, ir sagatavoti un izdoti uzteikumi darbiniekiem.

Par minētajiem reorganizācijas pasākumiem informēts domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR). Viņš pastāstīja, ka minētās darbinieces darbā 2009.gadā pieņēmis aizdomās par kukuļņemšanu uz 2 gadiem no amata atstādinātais departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, kurš no 1.decembra atgriezīsies darbā Rīgas domē. Stepaņenko gan uzsver, ka vienmēr bijis pārliecināts, ka Aļeksejenko kukuļņemšanā nav bijis iesaistīts. Pats Aļeksejenko apgalvoja, ka tuvāko nedēļu laikā pret viņu sāktā krimināllieta tiks izbeigta. To viņam esot apliecinājis gan prokurors, gan izmeklētājs.

Megne paskaidroja, ka minētais sektors 2009. gadā izveidots ar Aļeksejenko rīkojumu. Šajā laikā vienā tika apvienoti Komunālais un Vides departaments, izveidojot pašreizējo Mājokļu un vides departamentu, un ticis izveidots arī minētais Informatīvais sektors.

Iepriekš departamenta darbiniekiem neesot bijušas aizdomas par šī sektora neefektīvu darbu, sacīja Megne, tas esot noskaidrojies pārbaudēs, kas pašvaldībā veiktas šogad.

Jautāta, vai sektora likvidācijas lēmums saistāms ar publiski pausto informāciju raidījumā "Nekā personīga", Megne sacīja, ka šādu rīkojumu izdevusi jau 3.novembrī. "Drīzāk raidījuma veidotājus ieinteresējis šis rīkojums," komentēja Megne.

"Nekā personīga" vēstīja, ka Aļeksejenko ar Bobrovu ir senas paziņas un viņiem bijis kopīgs bizness nekustamo īpašumu sfērā.

Likvidējot minēto sektoru, pašvaldība ieekonomēs 2600 eiro mēnesī, sacīja Stepaņenko. Līdz ar to kopumā no izveidošanas brīža tā darbībai iztērēti ap 187 200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!