Foto: LETA
Pēc "Saskaņas centra" (SC) atteikuma pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēt kopā ar radikālā aktīvista Vladimira Lindermana partiju "Dzimtā valoda", Lindermans kritizē SC līderi Nilu Ušakovu par nevēlēšanos sadarboties un paredz, ka šis solis nepalīdzēs SC iegūt vairāk latviešu vēlētāju balsis, publikācijā "Imhoclub.lv" pauž Lindermans.

Viņš klāsta, ka pēdējā laikā SC līderi sākuši viņu kritizēt, uzsverot, ka viņa vadītā organizācija nespēs pārvarēt 5% barjeru vēlēšanās un neiekļūs Rīgas domē.

Lindermans arī nodevēja par meliem "Latvijas Faktu" datus, ka Ušakovu atbalstot 73% rīdzinieku. Viņaprāt, šo reitingu mērķis ir "psiholoģiskais spiediens uz vēlētājiem". Lindermans publikācijā spriež, ka SC izvēlējās taktiku "sit savējos, lai svešie baidītos", lai iegūtu vairāk latviešu vēlētāju balsis, taču, viņaprāt, tas neizdosies.

Viņš arī joprojām uzskata savu priekšlikumu startēt kopā ar SC par pamatotu un prātīgu, solot, ka par vienotu sarakstu nobalsošot visi krievvalodīgie vēlētāji Rīgā. Lindermans arī pauž, ka viņa priekšlikums joprojām ir spēkā un viņa partija gatava pagaidīt, "kamēr tiem, pie kuriem mēs vērsāmies, pāries nervu uzbudinājums".

Lindermans arī klāsta, ka nav apvainojies uz SC izteikumiem un apvainojumiem par sadarbību ar specdienestiem un "Vienotību". Lindermans iesaka arī Ušakovam nomierināties un "nebojāt sev karmu".

Jau ziņots, ka Saeimas opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) noraidīja Lindermana vadītās "Dzimtās valodas" vēlmi kopīgi startēt Rīgas domes vēlēšanās un veidot kopīgu "Ušakova un Lindermana" savienību, dēvējot to par premjera pārstāvētās partijas "Vienotība" un specdienestu intrigām.

Ušakovs arī uzsvēra - viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka "tā saucamā partija "Par dzimto valodu" pēdējā laikā ir kļuvusi par "Vienotības" un specdienestu darbinieku politprojektu". "Tieši viņi, izmantojot visdažādākās, arī neviennozīmīgi vērtējamas metodes, mudina "Par dzimto valodu" aktīvi piedalīties Rīgas domes vēlēšanās," viņš teica.

"Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa Ušakova izteikumus komentēja lakoniski - acīmredzot, Ušakovam, saņemot Lindermana uzaicinājumu sadarboties, aptrūkušies argumenti, kā komentēt pašam savu rīcību, tāpēc viņš izmantojis metodi uzbrukt kādam trešajam, šajā gadījumā - politiskajam pretiniekam partijai "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!