Foto: LETA

Lai neveidotos interešu konflikts, satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) uzdevumus ārkārtējās situācijas laikā izsniegt atļaujas starptautiskiem pasažieru pārvadājumiem attiecībā uz AS "Tallink Grupp" ("Tallink") prāmjiem pieņems ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), paredz oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicētais Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paziņojums.

Linkaita amatpersonas deklarācija liecina, ka viņam pieder "Tallink Grupp" akcijas 1200 eiro nominālvērtībā.

Ministru prezidenta paziņojumā "Par atsevišķu satiksmes ministra uzdevumu izpildes nodošanu ārlietu ministram" teikts, ka, ņemot vērā Linkaita 24. aprīļa iesniegumu un pamatojoties uz likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" un Ministru kabineta iekārtas likumu, Rinkēvičam tiek uzdots veikt Ministru kabineta 12. marta rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 4.16. apakšpunktā satiksmes ministram noteiktos uzdevumus un pieņemt lēmumus attiecībā uz "Tallink".

Attiecīgais punkts rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" nosaka, ka ar 17. martu atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. "Satiksmes ministram atļaut izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautisko pasažieru pārvadājumu izpildi. Satiksmes ministrs pieņem lēmumu pēc attiecīga pieprasījuma saņemšanas," nosaka rīkojums.

Linkaits (JKP) pagājušajā gadā nopelnījis kopumā 71 007 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Lielāko daļu ienākumu jeb 65 861 eiro Linkaits saņēmis par ministra darbu, savukārt 2241 eiro viņš nopelnījis par darbu Saeimā pirms stāšanās satiksmes ministra amatā.

Vienlaikus 2325 eiro ministrs saņēmis no Madaras Širiņas, 575 eiro Linkaits pērn saņēmis dividendēs, bet piecus eiro – procentos no "SEB bankas" un "Swedbank".

Linkaitam pieder "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" akcijas ar kopējo nominālvērtību 4900 eiro, "Rīgas kuģu būvētavas" akcijas ar kopējo nominālvērtību 2497 eiro, "Olainfarm" akcijas ar kopējo nominālvērtību 1708 eiro, "Tallink Grupp" akcijas ar kopējo nominālvērtību 1200 eiro, "Tallinn Kaubamaja Grupp" akcijas ar kopējo nominālvērtību 400 eiro, "Nokia" akcijas ar kopējo nominālvērtību 150 eiro un "Kone" akcijas ar kopējo nominālvērtību 50 eiro.

Satiksmes ministra kopējie uzkrājumi pagājušā gada beigās veidoja 36 205 eiro divās bankās - "SEB bankā" un "Swedbank", savukārt skaidrās naudas uzkrājumus Linkaits nav uzrādījis.

Linkaita īpašumā ir divi dzīvokļi Rīgā, kā arī viena vieglā automašīna – 2011.gada izlaiduma "Mazda 6".

Kā ziņots, Linkaits ir satiksmes ministra amatā kopš 2019. gada 23. janvāra.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!