Uzņēmums "Linstow Varner" atklātā vēstulē Ministru prezidentam Einaram Repšem un finanšu ministram Valdim Dombrovskim paudis neizpratni par apsūdzībām afēras rīkošanā un negodīgā lobēšanā saistībā ar Stacijas laukuma privatizāciju.
Kā ziņots, Dombrovskis valdības komitejas sēdē sacīja, ka Ekonomikas ministrijas rīcība, novilcinot noteikumu projekta izstrādi par maksāšanas līdzekļu attiecību, privatizējot valsts un pašvaldības zemesgabalus, kā arī paredzot, ka līdzšinējā maksāšanas līdzekļu attiecība tiks saglabāta tiem zemes privatizācijas pieteikumiem, kas iesniegti līdz šā gada 31.jūlijam, ir vērtējama vai nu kā neizdarība, vai arī kā afēra.

Finanšu ministrs informēja, ka šā gada 26.jūnijā atsavināšanas pieteikumu iesniegusi kompānija "Linstow Warner", kas savā īpašumā vēlas iegūt Stacijas laukumu.

SIA "Linstow Varner" valdes priekšsēdētājs Egils Bauers-Nilsens vēstulē norāda, ka uzņēmums ir lūdzis Valsts nekustamā īpašuma aģentūru privatizēt šo zemes gabalu, jo uz tā atrodas "Linstow Varner" nekustamais īpašums, un saskaņā ar likumdošanu uzņēmums var pretendēt uz zemes gabala privatizāciju.

"Linstow Varner" no valsts institūcijām līdz šim neesot saņēmis nekādus priekšlikumus par Stacijas laukuma pārdošanas cenu. Uzņēmums izsaka gatavību izvērtēt jebkuru piedāvājumu par zemes gabala pirkšanu, un tā ekonomiskais izdevīgums tikšot salīdzināts ar esošo nomas līgumu. Nosakot zemes gabala cenu, jāņem vērā, ka tā lielākā daļa ir paredzēta publiskai lietošanai un to izmantot peļņas ieguvei nav praktiski iespējams, norāda Bauers-Nilsens.

Uzņēmējs norāda, ka "Linstow Varner" aktīvi darbojas Latvijas ekonomikā, popularizējis to Ziemeļvalstu darījumu aprindās, tas daudz darījis, lai attīstītu mazumtirdzniecību un tūrismu Latvijā. Arī savu objektu celtniecībā uzņēmums ir uzticējies vietējam būvfirmām, turklāt ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, akcentē "Linstow Varner" vadītājs. Nilsens uzsver, ka savās darbībās uzņēmums ir ievērojis augstus ētiskas standartus, tādēļ nav izprotami iemesli šādām apsūdzībām.

Viņš pauž cerību, ka tiks turpināts iesāktais privatizācijas process. "Linsotw Varner" izprotot, ka tas ir apturēts, gaidot lēmumus par privatizācijas modeli un aprēķināšanas metodiku. Uzņēmums, plānojot tālāko darbību Latvijā, paļaujas, ka valsts nemainīs nospraustos mērķus kļūt par atvērtas ekonomikas valsti ar stabilu likumdošanu, prognozējamu politiku un atbildīgām valsts iestādēm.

"Linstow Varner" Latvijā kopumā ir ieguldījis 120 miljonus ASV dolāru (apmēram 68,78 miljoni lati). Centrālās dzelzceļa stacijas projektā uzņēmums ir ieguldījis vairāk nekā 35 miljonus dolāru (apmēram 20 miljoni lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!