Foto: Shutterstock
Pirms ceturtdien gaidāmās domes sēdes Līvānu novada domes deputātiem jāiesniedz apliecinājums, ka pēdējo divu nedēļu laikā viņi nav bijuši saskarsmē ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19 avotu", informēja domē.

Domes sēde sasaukta klātienē. Taču, lai tajā varētu piedalīties, domniekiem, ņemot vērā izsludināto ārkārtējo situāciju, līdz trešdienai jāiesniedz rakstisks apstiprinājums, līdzīgi kā to dara vecāki, lai bērnu varētu apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes.

Domes sēdes darba kārtībā kopumā iekļauti 27 jautājumi. Tostarp dome grasās izskatīt Sutru pagasta iedzīvotāju iesniegumu par pievienošanu Preiļu novadam administratīvi teritoriālās reformas gaitā.

Līvānu novada dome neplāno atbalstīt Sutru pagasta iedzīvotāju vēlmi par pievienošanu Preiļu novadam. Rīt Līvānu novada domes deputātiem būs jābalso par šo jautājumu, bet, jau iepriekš runājot ar deputātiem, domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS) secinājis, ka domes lēmums viennozīmīgi būs par Sutru pagasta palikšanu Līvānu novadā.

"Pie manis pēdējo dienu laikā ir vērsušies Sutru pagasta iedzīvotāji, kuri izteikuši pārliecību, ka vēlme pievienoties Preiļu novadam ir tikai nelielas pagasta iedzīvotāju daļas viedoklis, un pauda vēlēšanos arī no savas puses vākt parakstus, lai apliecinātu, ka vairums Sutru iedzīvotāju grib dzīvot Līvānu novadā," pauda domes priekšsēdētājs.

Tāpat vēstīts, ka daļa pilsētu un novadu domju sēžu tiek sasaukta slēgtā formātā vai videokonferences režīmā, jo līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!