Foto: LETA

Līvānu novada domes deputāti 23. janvārī atbalstīja ieceri piešķirt brīvpusdienas visiem bērniem, kuri apmeklē Līvānu novada skolas un bērnudārzus no 5 gadu vecuma līdz pat 12. klasei, vēsta portāls "D-fakti.lv".

Jau pērn Līvānu pašvaldība pieņēma lēmumu atbalstīt tās ģimenes, kuras audzina bērnus, piešķirot brīvpusdienas līdz 9. klasei. Pašvaldība apmaksāja brīvpusdienas arī 5 un 6 gadus veciem bērniem, kuri apgūst obligātās pirmsskolas izglītības programmas.

Brīvpusdienas skolēni līdz pat 12. klasei saņems jau no februāra. Ģimeņu budžetā tādējādi tiks ietaupīti vidēji 13 eiro mēnesī uz vienu skolēnu.

Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers informē, ka pašvaldībai visu bērnu ēdināšana līdz 12. klasei izmaksās aptuveni 161 000 eiro gadā.

Pērn šie izdevumi bija ap 108 000 latu gadā. Izpilddirektors uzsver, ka ar šādu soli pašvaldība cer ne tikai atbalstīt ģimenes bērnu audzināšanā, bet arī piesaistīt audzēkņus un jaunas ģimenes ar bērniem pārcelties uz Līvāniem no citām pašvaldībām.

Ēdināšanas pakalpojumus visās Līvānu novada izglītības iestādēs nodrošina skolu virtuves, ko uztur pašvaldība.
Izņēmums ir Rudzātu vidusskola, kur ēdināšanu nodrošina privātfirma.

Galīgo lēmumu šajā jautājumā plānots pieņemt domes sēdē 30. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!