Savas dzīves simto gadadienu 19. decembrī svin Jelgavas novada Līvbērzes pagasta iedzīvotāja Anastasija Puškina. Simtgadnieci lielajos svētkos sumināja Jelgavas un Līvbērzes pašvaldību pārstāvji.

Līvbērzes pagasta pārvaldes sociālā darbiniece Solvita Ozola stāsta, gaviļniece dzīvo ļoti pieticīgu dzīvi un nemēdz par sevi daudz stāstīt. „Zināms vien, ka Anastasija dzimusi 1913. gada 19. decembrī, Krievijā. Vēlākajos gados pārcēlusies uz dzīvi Latvijā un dzīvojusi Kandavā, bet pēcāk pārcēlusies uz Līvbērzi. Pēc pašas jubilāres stāstītā zinām, ka viņai ir radi Krievijā, kuri ik pa laikam uzraksta kādu vēstuli,” teic Ozola.

Ozola arī norāda, ka Anastasija nekad nežēlojas, kaut arī viņai dzīvē nav gājis viegli. Viņa visas problēmas un notikumus pieņem tādus, kādi tie ir. Pēc aiziešanas pensijā Anastasijas lielākais prieks ir dārzs.

Pieklājīgais vecums sievietei nav šķērslis, viņa vēl aizvien aktīvi rušinās savā piemājas dārziņā. Sociālā darbiniece piebilst: „Anastasija ne reizi vien uzsvērusi, ka viņas dzīves būtība esot darbs. Darbs esot veids kā sajusties dzīvam.”
Gaviļniecei pašvaldības pārstāvji sniedza ziedus un dāvinājumu simts latu apmērā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!