Ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta rokgrupas "Līvi" dalībnieki, noticis pēc neuzmanīga grūdiena šoferim, atsaucoties uz Aināra Virgas un Jāņa Groduma sniegtajām liecībām, informēja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda.
Braucot no koncerta 26.jūlijā, automašīnā starp grupas dalībniekiem izcēlies labdabīgs ķīviņš, kurā tika izdarīts liktenīgais grūdiens.

Traģiskajā negadījumā dzīvi palikušie mūziķi likumsargiem stāstījuši, ka automašīnas aizmugurē sēdējušais kādā brīdī uzsitis A.Virgam pa kaklu, un viņš pēc sitiena nav spējis savaldīt mašīnu, un tā sākusi kūleņot.

Ceļu satiksmes negadījumā automašīna apmeta septiņus līdz deviņus kūleņus. No mašīnas izkrita un gāja bojā aizmugurē sēdējušie Dainis Virga un Juris Jakovļevs. Abi vīrieši avārijas brīdī nebija piesprādzējušies.

Sākotnējā informācija liecina, ka automašīnas šoferis avārijas brīdī nav bijis ne alkohola, ne narkotisko vielu reibumā. Izmeklētāji pieļauj iespēju, ka notikuma brīdī automašīna braukusi, nepārsniedzot atļauto kustības ātrumu.

Tuvākajā laikā eksperti mēģinās rast atbildi uz jautājumu, vai ķīviņa izcelšanās brīdī automašīnas vadītājam nebija jāpārtrauc braukšana.

Automašīnas tehniskās ekspertīzes rezultāti liecina, ka automašīna bija tehniskā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!