Foto: stock.xchng

Lizuma pagastā februāra sākumā atrastā mirušā zīdaiņa mamma ievietota psihiatriskajā slimnīcā, liecina raidījuma "TV3 Ziņas" rīcībā esošā informācija.

Policijai 43 gadus vecā sieviete stāstījusi, ka nezināja par savu grūtniecību, vēsta raidījums.

3. februāra vakarā, kad sievietei sākušās dzemdības, abi viņas mazākie bērni, kuri ir pusotru un četrus gadus veci, gulējuši. Savukārt vecākās meitas, 10. un 12. klases skolnieces, bijušas pie draugiem. Sievietes vīrs arī nav bijis mājās, ziņo raidījums.

Sievietei pēc dzemdībām sākušās veselības problēmas, tāpēc viņa meklējusi ārstu palīdzību, stāsta "TV3 Ziņas".

Raidījums ziņo, ka mediķi sapratuši, ka sieviete ir dzemdējusi, tāpēc arī uzdevuši viņa jautājumu - kur ir mazulis?

7. februārī mediķi par šo gadījumu informējuši policiju. Tajā pašā dienā izmeklētāji sievietes dzīvesvietā, siltumnīcā, atraduši zīdaiņa līķi, kas bija satīts plēvē, informē raidījums.

"Kriminālprocesa ietvaros notika sākotnēja zīdaiņa apskate. Vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, bet īsto nāves cēloni noteiks ekspertīze," raidījumam sacīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

"TV3 Ziņas" vēsta, ka sieviete bija strādājusi vietējā skolā par dežuranti, taču rudenī darbu zaudējusi. Viņa pēc palīdzības neesot vērsusies. Nekas arī nav liecinājis, ka sievietei bijušas kādas grūtības.

Sociālā dienesta redzeslokā šī ģimene nebija nonākusi. Arī bāriņtiesa par ģimeni sākusi interesēties tikai pēc traģēdijas, kad saņēma informāciju no policijas, ziņo raidījums.

Sievietes bērni tagad ciemojas pie vecmāmiņas un atrodas tēva aprūpē. Savukārt pati sieviete ievietota psihiatriskajā slimnīcā, liecina TV3 Ziņas rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka likumsargi februāra sākumā Lizuma pagastā atraduši jaundzimuša bērna līķi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijā kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XII nodaļas par nonāvēšanu. Kriminālprocesā nopratinātas vairākas personas, tostarp arī sieviete, kura bērnu dzemdējusi. Viņai pašreiz piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!