Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā nedēļā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss uzņēmēju delegācijas sastāvā piedalījās Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālajā vizītē Uzbekistānā, kur pārrunāja sadarbības iespējas ar Taškentas Valsts Agrārās universitātes rektoru, informēja LLU.

V.Bariss tikās ar Taškentas Valsts Agrārās universitātes rektoru Botirjonu Sulaimonovu (Botirjon Sulaymonov) un zinātnes prorektoru Maksudu Adilovu (Maxsud Adilov) un apsprieda Uzbekistānas un Latvijas augstskolu sadarbību.

Taškentas Valsts Agrārās universitātes un LLU studiju programmu profils sakrīt par aptuveni 80 procentiem, kas paver plašas iespējas sadarbības izveidei nākotnē. Tikšanās laikā puses apsprieda studentu un mācībspēku apmaiņas iespējas, vasaras skolu un meistarklašu organizēšanu, kopīgu dalību zinātnes projektos un citus kopīgu aktivitāšu veidus. Uzbekistānas augstskolām ir svarīga arī Latvijas pieredze studiju organizēšanā, jo tās sākušas pāreju uz Boloņas sistēmu.

Puses vienojās par sadarbības līguma sagatavošanu, kas varētu tikt parakstīts tuvākajā laikā. V.Bariss norāda, ka LLU ir aktuāla arī studentu piesaiste no Uzbekistānas: "Šobrīd dažādās Latvijas augstskolās studē 377 studenti no Uzbekistānas, un pēc ārvalstu studentu skaita Uzbekistāna ieņem 3.vietu. Mūsu universitātē pagaidām nav neviena studenta no šīs valsts, un mēs vēlamies viņiem piedāvāt studijas arī LLU fakultātēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!