Latvijas Medicīnas akadēmijas (LMA) studenti nosūtījuši sūdzību Eiropas cilvēktiesību tiesai par Latvijas valdības lēmumu, kas paredz akadēmijas pievienošanu Latvijas Universitātei.
Akadēmijas studējošo pašpārvaldes priekšsēdētājs Zigmārs Sebris sacīja, ka LMA studentiem pēc augstskolu apvienošanas būs liegta iespēja iegūt izglītību, kuru paši izvēlējušies.

Sūdzībā minēts, ka reorganizācijas dēļ akadēmija faktiski tiek likvidēta, ir apdraudēta iespēja turpināt studijas līdzšinējā kvalitātē, reorganizācijas plāns nenodrošina esošās akadēmijas akadēmiskā personāla saglabāšanu, tādējādi negarantējot studiju kvalitāti līdzšinējā līmenī.

Sebris informēja, ka studenti akadēmijā ir neziņā par esošo stāvokli un lielākā daļa studentu ir pret šādu apvienošanu. Prasību tiesā parakstījuši 16 studenti.

Akadēmijas rektors Jānis Vētra ir informēts par šo prasību un uzskata to par normālu studentu rīcību, aizstāvot savas tiesības. Savukārt rektors citādā veidā cīnoties par savu augstskolu - Vētra pavēstīja, ka regulāri dodas uz Eiropas rektoru sapulcēm, kurās vēsta par notikumiem valstī.

Šobrīd pagājis vairāk nekā gads kopš valdības pieņemtā rīkojuma par augstskolu apvienošanu, kurš paredzēja, ka jau šajā mācību gadā LU un LMA studentiem bija jāmācās augstskolā ar vienu nosaukumu.

Taču reāli nekas nav noticis un abas augstskolas turpina darbu autonomi.

Notikusi arī Satversmes tiesa, kas atzina valdības lēmumu par likumīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!