Foto: LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārkārtošanās pēc Latvijas prezidentūras noslēguma varētu prasīt aptuveni divus mēnešus, pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Zilberts informēja, ka juridiski līgums par LNB telpu izmantošanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē vajadzībām ir līdz 7.jūlijam.

"Kaut arī pēdējais prezidentūras pasākums saskaņā ar kalendāru ir 29.-30.jūnijā, prezidentūras pārstāvjiem, domājams, ir plānoti kādi sakārtošanās vai nobūves darbi, lai nodošanas/pieņemšanas akta kārtībā ēkas pirmos stāvus nodotu LNB rīcībā," sacīja Zilberts, norādot, ka, iespējams, LNB pakāpeniska pārkārtošanās varētu sākties jūlija otrās nedēļas otrajā pusē.

Jau vēstīts, ka LNB atsevišķu telpu pielāgošana prezidentūras vajadzībām sākās pērn 20.novembrī. LNB prezidentūras pasākumu nodrošināšanai tiek izmantotas telpas četros LNB stāvos. Savukārt no 12.decembra iekļūt bibliotēkā iespējams, izmantojot dienesta ieeju - no Valguma ielas, savukārt cilvēki ar kustību traucējumiem bibliotēkā var iekļūt pa galveno ieeju, taču viņiem iepriekš jāpiesakās.

Saistībā ar prezidentūras drošības pasākumiem bibliotēkas apmeklētājiem jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisinās līdz 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!