Foto: F64

Pēc gadījuma ar Jaunā gada svinību atcelšanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) restorānā "Klīversala", tā vadība izlēmusi turpmāk pievērst uzmanību restorānā plānoto pasākumu programmām, stāsta restorāna "Klīversala" pārvaldošā uzņēmuma SIA "OZRT" valdes loceklis Lauris Streņģe.

Viņš arī atzīst, ka šis gadījums ar atcelto pasākumu, ko plānoja rīkot aģentūra "Sweet Events", ir vērā ņemama mācība uzņēmumam.

"Šis gadījums ir liela mācība mums, strādājot šajā nozīmīgajā ēkā. Tāpēc nākotnē ieviesīsim mehānismus, lai pirms pasākuma tiktu pievērsta nepieciešamā uzmanība arī pasākuma programmai, un, ja saskatīsim iespēju, ka programma varētu nesaskanēt ar LNB un restorāna "Klīversala" mērķi un misiju, konsultēsimies ar bibliotēkas vadību, uzklausot tās viedokli šajā jautājumā," skaidro Streņģe.

Raugoties no biznesa perspektīvas, tas nebūšot vienkāršs uzdevums, jo izdevumi, atrodoties šajā ēkā ir ļoti lieli, atzīst Streņģe, piebilstot, ka, sākot izvēlēties, kurus pasākumus rīkot, kurus nē, visus restorāna maksājumus segt var kļūt apgrūtinoši. Tiesa, cik lielas ir restorāna uzturēšanas izmaksas, "Klīversalas" pārstāvis neatklāj.

Lai kaut kā risinātu situāciju ar "Sweet Events", restorāna vadība piedāvājusi kompānijai dažādus variantus, kā varētu izbeigt līgumu. "Esam piedāvājuši pārcelt pasākumu uz citām telpām kā arī dažādas citas alternatīvas. Pagaidām diemžēl konkrētu atbildi neesam saņēmuši, tāpēc situācija, iespējams, būs jārisina tiesas ceļā. Konkrētas kompensācijas summas līgumā norunātas nav," atzīmē Streņģe.

Kā ziņots, sašutumu izraisījušais pasākums LNB restorānā "Klīversala", kurā sākotnējā programmā tika plānota jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunu, nenotiks.

Kā norādīja LNB pārstāvis Augusts Zilberts, jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika un Krievijas prezidenta uzrunas skatīšanās bija iekļauta programmas pirmajā variantā, ko restorānam "Klīversala" pasākuma rīkotāji, aģentūra "Sweet Events", pieteica aptuveni pirms pusotra mēneša. Tiklīdz LNB tika informēta par šādu programmas variantu, tas jau novembrī tika noraidīts kā nepieņemams.

Tāpat vēstīts, ka atcelto Jaunā gada svinību organizatore Maira Ādmine plāno situāciju ar bibliotēkas restorānu risināt tiesā. Patlaban viņas advokāte strādā pie prasību izvirzīšanas. Pret ko vērsties tiesā - pret restorānu "Klīversala", LNB vai cilvēkiem, kas publicēja apmelojošu informāciju un apvainoja viņu kā privātpersonu - Ādmine vēl nezināja.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "OZRT" apgrozījums 2015. gadā bija 1,098 miljoni eiro. Uzņēmums cieta zaudējumus 78 741 eiro apmērā. Uzņēmums "OZRT" dibināts 2007. gadā. Tā pamatkapitāls ir 2844 eiro. OZRT vienādās daļās pieder tā valdes loceklim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!