Latvijā ieradušies vairāki likumsargi no Londonas, lai izmeklētu britu skolnieces Alises Grosas pazušanu, par kuru aizdomās tur agrāk tiesāto Latvijas pilsoni Arni Zaļkalnu.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka otrdien Rīgā ieradušies izmeklētāju no Londonas. To, cik izmeklētāji ieradušies un ko viņi šeit plāno darīt izmeklēšanas labā, Latvijas policijas pārstāvis gan neatklāja.

Jau vēstīts, ka Zaļkalns ir galvenais aizdomās turamais 14 gadus vecas britu skolnieces pazušanas lietā. Meitene pēdējo reizi redzēta 28.augustā. Videonovērošanas kamera fiksējusi viņu pie kanāla Londonas rietumos. Latviešu celtnieks Zaļkalns, kurš nokļūšanai uz darbu izmantojis to pašu ceļu, pazudis vel pēc nedēļas.

Novērošanas kameras ar velosipēdu braucošo Zaļkalnu fiksējušas 28.augustā 15 minūtes pēc tam, kad pa to pašu ceļu un tajā pašā virzienā gar kanālu aizgājusi Alise Grosa. Zaļkalns pēdējo reizi manīts 3.septembrī.

Policija, kas aizdomās turamo raksturo kā bīstamu, cilvēkiem iesaka netuvoties Zaļkalnam, ja viņu pamana, bet gan zvanīt likumsargiem, informē raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!