Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amata kandidāti sola attīstīt informatīvos, analītiskos un kultūras raidījumus, kā arī sola nepakļauties politiskajam spiedienam, tā pirmdien LTV arodbiedrību sanāksmē norādīja visi seši amata kandidāti.
LTV ģenerāldirektoru kandidātiem ir kopīga tendence, runājot par politisko ietekmi uz LTV ģenerāldirektoru, - visi kandidāti centīsies nepieļaut politisko spiedienu savā darbā.

Partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks atzina, ka gadījumā, ja tiks ievēlēts par LTV ģenerāldirektoru, viņš aizies gan no partijas, gan Rīgas domes, jo ģenerāldirektoram ir jāsaglabā neatkarība.

Ilggadējā LTV darbiniece Dace Ķezbere, Rīgas Stradiņa universitātes Žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne, žurnālists Juris Millers, kā arī "Interinfo Holding SCA" biznesa attīstības vadītājs Armands Jurjevs un LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Edgars Kots norādīja, ka līdz šim viņiem nav bijusi nekāda politiskā piederība un, arī esot ģenerāldirektora amatā, viņi nepakļausies spiedienam.

Visai asi no LTV arodbiedrību puses tika uzņemta Millera piedāvātā ideja tuvākā laikā pārvākties no vecās mājas uz jaunām telpām. Millers atzina, ka šobrīd vecās mājas ekspluatācijai vidēji gadā tiek tērēts viens miljons latu, bet, pārejot uz jaunām telpām, izmaksas varētu samazināties līdz pat divām reizēm.

Kā pirmos veicamos uzdevumus amata kandidāti minēja iepazīšanos ar kolektīvu un problēmu apzināšanu no kolektīva puses, kā arī LTV programmas satura veidošanu. Kots atzina, ka, esot ģenerāldirektora amatā, kā vienu no pirmajiem darbiem vēlētos veikt mērījumus, kuru laikā noskaidrotu, kādus raidījumus vēlas sabiedrība, no tā izdarot secinājumus, vai ar šā brīža programmu LTV apmierina sabiedrības intereses.

Jau ziņots, ka Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) nākamnedēļ sāks pārrunas ar visiem LTV ģenerāldirektora amata kandidātiem.

Pirmās pārrunas ar kandidātiem notiks 25.februārī, kad NRTP ieradīsies Millers, Ķezbere un Rožukalne, savukārt 27.februārī pārrunas notiks ar Kotu, Pulku un Jurjevu.

Plānots, ka par jauno LTV ģenerāldirektoru padomes locekļi varētu balsot 3.martā.

Lai kļūtu par LTV ģenerāldirektoru, esošajiem kandidātiem jāsavāc vismaz piecas no deviņām padomes locekļu balsīm.

Par jauno LTV ģenerāldirektoru balsos padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Imants Skrastiņš, Dzintra Geka, Dārija Juškeviča, Andris Mellakauls, Ingrīda Brigita Stroda, Andris Jakubāns un Sergejs Kārītis.

LTV ģenerāldirektors tiek iecelts uz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 17.decembrī LTV ģenerāldirektora amatu pameta Jānis Holšteins. Līdz brīdim, kad tiks atrasts jauns LTV ģenerāldirektors, LTV vadītāja pienākumus pilda ģenerāldirektora vietnieks Kots.

5.decembrī Holšteins NRTP vadītājam Ābramam Kleckinam iesniedza atlūgumu, šādi uzņemoties atbildību par lēmumu televīzijā nedemonstrēt filmu "Putina sistēma" dienu pirms Krievijas Valsts domes vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!