Foto: F64

Šonedēļ veikto kratīšanu ietvaros Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pabijuši arī miljonāra Jūlija Krūmiņa celtā apartamentu kvartāla Jūrmalā, Turaidas ielā 17, 38. dzīvoklī, kur, iespējams, mēdzot uzturēties pilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS), svētdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

38. dzīvoklis ir plašākais no apartamentiem Krūmiņa meitai piederošās kompānijas "Mc Turaida Property" īpašumā netālu no Dzintaru koncertzāles. Dzīvoklis ir aptuveni 150 kvadrātmetrus plašs ar vēl lielāku āra terasi, vēsta raidījums.

Attīstītāja mājaslapā pieejamā informācija liecinot, ka dzīvoklis ir izīrēts, bet, atšķirībā no daudziem citiem, tam nav norādīta īres cena un īres termiņš.

Pērn vairāki "de facto" avoti kūrortpilsētā norādīja, ka šajā dzīvoklī mēdz uzturēties Truksnis. Taču to piefiksēt gan raidījumam neizdevās - kvartāls tiek apsargāts un iekļūšana tajā notiek caur pazemes autostāvvietu.

Jelgavnieks Truksnis oficiāli Jūrmalā dzīvo padomju gados celtajā daudzstāvu mājā Kuldīgas ielā. Visticamāk, tas ir dzīvoklis, ko viņš saskaņā ar amatpersonas deklarāciju nomā. Citi dzīvokļi Jūrmalā Trukšņa deklarācijā nav norādīti.

KNAB aktivitātes vedinot domāt, ka izmeklētāji līdzās partiju finansēšanas kriminālprocesam, vāc arī pierādījumus, vai dzīvokļa patiesais īpašnieks nav Truksnis, vēsta raidījums.

"de facto" nav bijis iespējams ne Truksnim, ne Krūmiņam uzdot jautājumus par dzīvokli, jo pēc izlaišanas no izolatora viņi nav atbildējuši uz telefona zvaniem.

Savukārt Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs, vaicāts, vai Truksnim ir kāda saistība ar apartamentiem, kur notikusi kratīšana, raidījumam atbildējis: "Nedomāju, ka varu viest par to kādu skaidrību."

Jau vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas, to vidū arī Truksnis, savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

"Nekā personīga" svētdien vēsta, ka ceturtais šajā lietā aizturētais varētu būt uzņēmējs Anrī Kursītis.

KNAB Truksnim minētajā kriminālprocesā piemērojis aizdomās turētā statusu. Kā informējis viņa aizstāvis Rozenbergs, Truksnis ceturtdien tika atbrīvots, bet procesa virzītājs viņam piemērojis drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām. Truksnim pagaidām nav liegts ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Ziņots, ka kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā aizdomās turētais Truksnis piektdien devies atvaļinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!