Šajā vasarā Latvijas Universitātē notiks uzņemšana divās jaunās studiju programmās – profesionālajā bakalaura studiju programmā Apdrošināšana un finanses, kā arī augstākās profesionālās izglītības maģistra studiju programmā Telpiskās attīstības plānošana, informēja LU Preses centrā.
Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes starpdisciplinārā studiju programma sagatavota ņemot vērā darba tirgus pieaugošo pieprasījumu, un tā balstās dabas, sociālajās un inženierzinātnēs. Programmas ietvaros studenti varēs izvēlēties vienu no diviem specializācijas virzieniem – teritorijas plānošana vai vides plānošana. Programmas īstenošanā papildus tiks iesaistīti mācībspēki gan no vairākām Universitātes fakultātēm, gan no Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes. Studiju progrramas direkors ir asoc. prof. Pēteris Šķiņķis.

Pretendetiem noteiktās prasības iepriekšējais izglītībai ir: akadēmiskais bakalaura grāds ģeogrāfijā, vides zinātnē, ģeoloģijā, arhitektūrā, ainavu arhitektūrā, vadībzinātnē vai ekonomikā; otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vides zinātnē, arhitektūrā un pilsētplānošanā, ainavu arhitektūrā, vadībzinātnē un ekonomikā. Pretendenti tiks uzņemti pamatojies uz pārrunu rezultātiem. Studiju ilgums – četri semestri, studiju forma – pilna laika klātiene.

Profesionālā studiju programma Apdrošināšana un finanses, kas tiks īstenota Ekonomikas un vadības fakultātē, ir pirmā studiju programma Latvijā, kura sagatavos apdrošināšanas nozares speciālistus, kā arī finansistus ar pastiprinātām kvantitatīvās analīzes iemaņām. Studiju programma ir saskaņota ar Latvijas Apdrošinātāju asociāciju un Latvijas Aktuāru asociāciju, tās izveidē tika ņemti vērā potenciālo darba devēju ieteikumi un rekomendācijas studentu zināšanu un prasmju apguvē. Studiju programmas ietvaros paredzēta prakse apdrošināšanas kompānijās.

Studenti tiks uzņemti pamatojoties uz valsts valodas un matemātikas centralizēto eksāmenu rezultātiem vai atestāta atzīmēm vidējām atzīmēm. Studiju ilgums pilna laika klātienē – astoņi semestri, nepilna laika klātienē – deviņi semestri. Studiju programmu apgūšanas rezultātā tiek piešķirts profesionālā bakalaura grāds Apdrošināšanā un finansēs un piešķirta kvalifikācija Finansists. Studiju programmas direktore ir doc. Marina Kudinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!