VAS "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" (VNĪA) vērsusies ar pieteikumu Rīgas apgabaltiesā, lūdzot atzīt par maksātnespējīgu SIA "Kaķu nams", kas pārvalda ēku Meistaru ielā 10/12. VNĪA uzskata, ka "Kaķu nams" aģentūrai ir parādā kopumā Ls 12 256,70, tostarp šā gada 10.februārī, pēc nama pārvaldīšanas līguma beigām, nav veicis galīgo norēķinu Ls 8 100 apmērā.
"Kaķu nams" esot parādā VNĪA no īrniekiem iekasēto, bet VNĪA nesamaksāto nomas maksu - Ls 7 505, ēkas uzturēšanas izdevumus - Ls 3 747 un aģentūras aprēķināto soda naudu par savlaicīgu līgumsaistību nenokārtošanu - Ls 1000.

Rīgas apgabaltiesa "Kaķu nama" maksātnespējas lietu bija paredzējusi izskatīt šodien, taču pēc VNĪA lūguma līdz 15.oktobra plkst.9.30 atlika maksātnespējas pieteikuma izskatīšanu, lai VNĪA tiesā varētu iesniegt papildu dokumentus, kas apliecinātu, ka "Kaķu nams" nav spējīgs nokārtot savas parādsaistības.

"Kaķu nama" pārstāvis, advokāts Juris Narkēvičs tiesā parādnieka vainu VNĪA priekšā atzina tikai daļēji, sakot, ka "Kaķu nams" vainojams tajā, ka attiecības ar VNĪA novestas līdz maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā. "Kaķu nama" pārstāvis atzina, ka parādnieks nav veicis ar VNĪA paredzēto galīgo norēķinu pēc līguma termiņa beigām, taču pārējā daļā aģentūras prasība esot nepamatota un noraidāma.

Gadījumā, ja tiesa vērtēšot parādnieka maksātspēju attiecībā pret VNĪA piestādīto pretenziju Ls 12 256 apmērā, tad "Kaķu nams" uzskatāms par maksātnespējīgu, taču firma šīs parādsaistības pret aģentūru neatzīst. Narkēvičs sacīja, ka saistībā ar naudas summām pastāvot strīds par tiesībām, līdz ar to maksātnespējas pieteikums esot uzskatāms par nepamatotu.

Tiesas ieceltā administratora SIA "Latvijas juridiskais serviss" pārstāvis atzina, ka nav pamata uzskatīt "Kaķu namu" par maksātnespējīgu, turklāt starp "Kaķu namu" un VNĪA pastāvot strīds par tiesībām, kas izskatāms prasības kārtībā. Pēc administratora pārstāvja sniegtajām ziņām, "Kaķu nama" aktīvi ir Ls 32 549,06, bet parādsaistības - Ls 1 122, no kā redzams, ka aktīvi ievērojami pārsniedz parādus.

Turklāt iespējamās parādsaistības pret VNĪA "Kaķu nams" nevis pārtraucis kārtot, kas būtu uzskatāma par maksātnespējas pazīmi, bet nav uzsācis šo saistību kārtošanu, uzskata administrators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!