Aviosabiedrība "airBaltic" vērsusies prokuratūrā un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijā, lūdzot izmeklēt kāda žurnālista rīcību, kurš, iespējams, izmantojis neatļautas metodes, lai iegūtu konfidenciālu komercinformāciju par "airBaltic" darbinieku algām.
Aviosabiedrības pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka "airBaltic" no kāda žurnālista saņēma jautājumus par darbinieku algām. No jautājumu satura var spriest, ka žurnālista rīcībā ir komerciāla rakstura konfidenciāla informācija, ko nevar iegūt no publiskiem avotiem, liecina aviosabiedrības sniegtā informācija.

Ņemot vērā augstāk minēto, "airBaltic" radušās aizdomas, ka šo konfidenciālo informāciju žurnālists ieguvis neatļautā veidā, iespējams, no VID darbiniekiem. Tādējādi ir ticis izdarīts noziegums, par kuru ir paredzēta atbildība saskaņā ar Krimināllikumu, uzskata "airBaltic".

Lidsabiedrība lūdz VID Finanšu policiju un prokuratūru noskaidrot informācijas iegūšanas avotu, kā arī ziņu iegūšanas metožu legalitāti.


Aviokompānijas Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags portālam "Delfi" nevēlējās nosaukt konkrētu mediju, kurš, viņuprāt, izmantojis nelikumīgi informācijas iegūšanas ceļu. Vanags vienīgi atzina, ka runa ir par vienu no Latvijas telekanāliem.

"airBaltic" pārstāvis sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka uzņēmums nevēršas pret konkrētu cilvēku, bet gan pret informācijas iegūšanas modeli.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!