Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lūdzis Ģenerālprokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Mugurkaula ķirurģijas centra vadītāju un eksministru Āri Auderu ("Jaunais laiks").
Auderam sākušās problēmas

KNAB norāda, ka Auders ir ļaunprātīgi izmantojis pacientu uzticēšanos un nepamatoti saņēmis dubultu maksu par operācijām.

Kā informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas pārstāve Ilze Leimane, prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai šodien nodota krimināllieta, kas bija ierosināta par Audera darbību Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā.

Kriminālvajāšanu pret bijušo veselības ministru KNAB lūdzis sākt pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti.

Jau ziņots, ka 20.martā KNAB ierosināja krimināllietu par Audera darbībām, ļaunprātīgi izmantojot pacientu uzticēšanos un nepamatoti saņemot dubultu maksu par operāciju izdarīšanu 2002.gadā.

Veicot pacientu iesniegumu pārbaudi, KNAB ieguva pietiekamu apstiprinājumu tam, ka Auders, būdams valsts slimnīcas ķirurgs, pieprasījis pacientiem apmaksāt operācijas izdarīšanu mugurkaula ķirurģijas privātpraksē, kaut gan visiem Audera pacientiem, kas bija iestājušies Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Mugurkaula ķirurģijas centrā uz plānveida operācijām, bija ģimenes ārsta nosūtījums.

Šāds nosūtījums ir garantija, ka operācija tiks apmaksāta no valsts budžeta līdzekļiem.

Kā ziņots, premjers Einars Repše ("Jaunais laiks") pēc tam, kad KNAB ierosināja krimināllietu pret Auderu, pieprasīja ministra demisiju. Darbības, par kurām ierosināta krimināllieta, Auders veicis, pirms tika izvirzīts veselības ministra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!