Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) vērsies ar iesniegumu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, sūdzoties par deputātu Dāvi Staltu (VL-TB/LNNK), kurš plenārsēdes debašu laikā raksturojis Kabanovu kā plašākai publikai zināmu "ar savu deguna šņaukšanu Latvijas karogā", liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Iesniegumā norādīts, ka 13.decembra Saeimas plenārsēdē Stalts debatēs par eiro ieviešanas likumprojektu teicis: "Visnožēlojamāk tomēr ir klausīties, kā par latu kā valsts svētāko simbolu runā "Saskaņas centra" (SC) deputāts Nikolajs Kabanovs, kurš plašākai publikai ir zināms ar savu deguna šņaukšanu Latvijas karogā. Vai tiešām cilvēki ir gatavi noticēt šim cilvēkam kā Latvijas interešu aizstāvim?"

Kabanovs uzskata, ka, lietojot izteicienu "deputāts Nikolajs Kabanovs, kurš plašākai publikai ir zināms ar savu deguna šņaukšanu Latvijas karogā", Stalts esot "atkārtojis patiesībai neatbilstošu "preses pīli"", rīkojies pret viņu aizskaroši un nav balstījies uz faktiem un to godīgu interpretāciju, tādējādi pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksā noteikto.

SC deputāts savā iesniegumā komisijai lūdz ierosināt lietu par Stalta neētisko rīcību plenārsēdes debašu laikā.

Paredzēts, ka komisijas sēdē šis iesniegums tiks vērtēts 27.decembrī.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2003.gadā Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija lūgusi deputātu Nikolaju Kabanovu sniegt paskaidrojumus par rīcību Valsts prezidentes inaugurācijas ballē. Toreiz publicists Gunārs Birkmanis nosūtījis Saeimai lūgumu izvērtēt Kabanova rīcību Valsts prezidentes inaugurācijas ballē, kad deputāts esot noslaucījis seju prezidenta standarta stūrī. Savukārt Kabanovs to noliedza, apgalvojot, ka ir patriots un karogu noskūpstījis.

Kā ziņots, Kabanovs ir viens no lata atbalsta grupas dibinātājiem. Šīs grupas mērķis esot diskutēt par eiro ieviešanas termiņiem un nosacījumiem.

Kabanovam pašam šogad tika izteikts Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas rakstveida brīdinājums par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!