Foto: F64

Maestro Raimonds Pauls pauž neapmierinātību par jaunas viesnīcas būvniecību tikai dažus metrus aiz viņa dzīvokļa loga Rīgā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī, svētdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Ja es vairāk neparādos nekur, tas nozīmē, ka es esmu iemūrēts," saistībā ar jaunbūves tapšanu ar sev raksturīgo humora izjūtu smej maestro. Mājas iedzīvotāji būvniecību apstrīdējuši, taču nekas nelikumīgs neesot konstatēts, un Rīgas domes Attīstības komiteja celtniecību ļāvusi turpināt, skaidro "Panorāma".

"Jāapsveic jau jebkura būvniecība. Ja tā būtu jaunā koncertzāle Rīgā, tad es turētu muti ciet. Bet tā droši vien ir kaut kāda privāta viesnīca. Man jau tā lieta patīk - tagad tuvojas Ziemassvētki, katrs kaut ko dāvinās, mums Rīgas dome dāvina šo objektu, kas mums tiek aizmūrēts mūsu logiem priekšā," sacījis Pauls.

"Departaments izvērtēja iesniegtās pretenzijas un pieņēma lēmumu atstāt negrozītu izdoto būvatļauju. Ņemot vērā, ka pretenzijas iesniedzēji apstrīdēja būvatļauju, kas izdota tikai daļai no kopējā būvniecības apjoma, departaments nevar vērtēt iebildumus, ka tas attiecas uz visiem būvdarbiem, kurus bija atļauts veikt ar jau 2005.gadā izdotu būvatļauju. Departaments nekonstatēja pārkāpumus," raidījumam skaidrojusi Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Lineta Mikša.

Pauls raidījumam atzinis, ka vairs necer, ka būvniecību varētu kāds apturēt. Vienlaikus maestro paudis cerību, ka likumdošana tiks sakārtota tā, ka māju iekšpagalmos būs grūtāk panākt atļaujas saņemšanu daudzstāvu apbūvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!