Foto: DELFI

Iestājpārbaudījumi Rīgas valsts ģimnāzijā notiks tikai klātienē. Topošajiem 10. klases skolēniem iestājpārbaudījumi notiks 29. maijā, savukārt topošajiem 7. klases skolniekiem – 8. jūnijā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) pārstāve Indra Vilde.

Iepriekš izsludinātie iestājpārbaudījumu norises laiki mainīti valstī esošās epidemioloģiskās situācijas dēļ.

Tiem, kas pretendēs uz mācību vietu Rīgas valsts ģimnāzijas 7. un 10. klasē, būs jākārto vienotais iestājpārbaudījums matemātikā. Valsts vācu ģimnāzijā papildus būs jākārto iestājpārbaudījums angļu vai vācu valodā, savukārt Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā – kombinētais pārbaudījums valodā un vēsturē tikai tiem skolēniem, kuri pretendēs uz iestāšanos humanitārajā klasē.

Reģistrēties iestājpārbaudījumam 10. klasēm varēs elektroniski no 1. maija pulksten 9 līdz 18. maija pulksten 17. Savukārt mācībām 7. klasēs varēs reģistrēties no 8. maija pulksten 9 līdz 25. maija pulksten 17.

Reģistrēties varēs tīmekļa vietnē "www.izglitiba.riga.lv" sadaļā "Reģistrēšanās apvienotajam iestājpārbaudījumam", kā arī šo ģimnāziju mājas lapās. Lai ievērotu valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības piesardzības pasākumus, iestājpārbaudījuma norises vietas būs ne tikai šo ģimnāziju, bet arī citu skolu telpas.

Papildinformācija, tostarp iestājpārbaudījuma programma, aktualitātes epidemioloģiskās drošības ievērošanā, kā arī pērnā gada pārbaudes darba paraugs, būs pieejama Rīgas valsts ģimnāziju un RD IKSD tīmekļa vietnēs.

Jautājumu gadījumā var rakstīt arī uz e-pastu: iestajparbaudijums@riga.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!