Foto: F64
Pašreizējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka bijušajām amatpersonām nav jāiesaistās politikā, un arī pats negrasās to darīt.

Intervijā "Latvijas Avīzei" Maizītis pauda, ka pats vienmēr centies "turēties no politikas lielgabala šāviena attālumā".

"Varu skaidri un gaiši pateikt, ka politikā nevēlos piedalīties. Manuprāt, būtu aplam, ja ģenerālprokurors pēc pilnvaru beigām sāktu politisku karjeru," paudis ģenerālprokurors. "[..] tas nav pareizais veids, ka bijušās amatpersonas dodas startēt politikā. Tā ir mana pārliecība," viņš uzsvērs.

Maizīša pilnvaras beidzas nākamā gada sākumā, taču viņš intervijā atturējās paust, vai kandidēs arī uz trešo pilnvaru termiņu.

Maizītis arī klāstījis, ka, viņaprāt, Latvija, nav gatava tam, lai ministram uzticētu ģenerālprokurora kandidāta izvēli. "Ar pašreizējo likumu toties viss ir kārtībā. Tas ir pareizi, ka izvēli izdara Augstākās tiesas priekšsēdētājs. Pēc tam "der – neder" vērtējumu dod Saeima. Tiesas priekšsēdētājam jābūt tam garantam, ka pie viņa nevar aiziet sarunāt, nevar pateikt: izvēlies šito, un mēs par viņu nobalsosim," norādījis ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka Saeimā izskanējuši pieļāvumi par alternatīvajām kandidatūrām ģenerālprokurora amatam, jo pagaidām neesot skaidrs, vai Maizītis vispār vēlas ieņemt šo amatu trešo reizi.

Maizītis ģenerālprokurora pienākumus sāka pildīt 2000.gada 11.maijā, vēlāk viņš tika atkārtoti apstiprināts amatā uz otru termiņu, kas beidzas nākamā gada maijā. Pavasarī, visticamāk, martā Saeimai būs jālemj par ģenerālprokurora apstiprināšanu amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!