Pagājušajā gadā valstī bijusi veiksmīgākā cīņa korupcijas apkarošanā, šodien virsprokuroru sanāksmē par 2006.gada darba rezultātiem atzina ģenerālprokurors Jānis Maizītis.
Pērnā gada darba rezultāti korupcijas apkarošanā bijuši vislabākie kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Salīdzinājumā ar 2000.gada darba rezultātiem, pērn tie divkāršojušies.

Maizītis uzsvēra, ka darba rezultāti gan neliecina, ka pieaudzis būtu šo noziegumu skaits, bet gan nozīmē to, ka uzlabojies izmeklēšanas iestāžu darbs noziegumu apkarošanā.

Sanāksmē slavēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbs. Trešā daļa no visiem kriminālprocesiem par koruptīvajiem noziegumiem, ko saņem prokuratūra, ir no KNAB. Maizītis informēja, ka KNAB lietas tiek virzītas uz tiesu.

Pērn tikai viens kriminālprocess nodots atpakaļ KNAB papildizmeklēšanai. Ģenerālprokurors uzskata, ka KNAB nepieciešamas papildu štata vietas, lai darbs korupcijas apkarošanā sekmētos vēl labāk.

Prokuratūras apkopotie dati par 2006.gada darba rezultātiem liecina, ka par kukuļošanu pērn uz tiesu nosūtīti 53 kriminālprocesi, kuros apsūdzētas 79 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!