Foto: F64

Mājsēdes pirmajā nedēļā saruka to cilvēku skaits, kas izmanto Rīgas sabiedrisko transportu. Ja nedēļu iepriekš uzņēmums pārvadājis 1 649 218 pasažierus, tad mājsēdes pirmajā nedēļā to bijis 1 176 168, liecina uzņēmuma "Rīgas satiksme" apkopotie dati.

Izpildīts arī mazāk reisu – pirms mājsēdes tie bija ap 48 557 reisiem nedēļā, bet mājsēdes pirmajā nedēļā – 44 723. Mājsēdes nedēļā tika norīkots arī 21 papildreiss.

Sarucis ir gan darba dienās, gan brīvdienās pārvadāto pasažieru skaits – no 18. līdz 24. oktobrim darba dienās Rīgas sabiedrisko transportu izmantojuši 215 887 cilvēki, bet brīvdienās – 48 366.

Nedēļu iepriekš darba dienās to izmantojuši 280 479, bet brīvdienās – 123 413 pasažieri.

Jau ziņots, ka līdz ar komandantstundas noteikšanu visā valstī Rīgas sabiedriskais transports kursē retāk, jo, kā norāda uzņēmumā, pēc pulksten 19 var novērot būtisku pasažieru skaita kritumu.

Uzņēmums gan iepriekš ir aptaujājis lielākās slimnīcas un ražošanas uzņēmumus, lai noskaidrotu, kad darbinieki beidz darbu un vai, piemēram, uzņēmums nav plānojis mainīt darba grafikus tā, lai no savas puses nodrošinātu darbinieku laicīgu nokļūšanu uz sabiedrisko transportu.

Aptaujas rezultātā pašreizējais transporta kursēšanas grafiks ticis piemērots mediķu un citu darbinieku vajadzībām – atsevišķi transportlīdzekļi kursē arī pēc pulksten 20, 21, bet, piemēram, 22. un 56. autobusa kustības maršruts nav mainīts.

Aktuālos transportu kursēšanas grafikus var redzēt šeit.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" sāk atlaižu atjaunošanu atsevišķām pasažieru grupām – 1.-3. klašu skolēniem, speciālo izglītības programmu skolēniem, Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās strādājošajiem mediķiem un medicīnas studentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!