Foto: Publicitātes foto

Gada nogalē Malienas pagastā ekspluatācijā nodots zemnieku saimniecības "Dambjupītes" kūts 150 slaucamām govīm. Šis ir viens no vērienīgākajiem lauksaimniecības projektiem, kas īstenots Alūksnes novadā.

Projektu veicis būvniecības uzņēmums SIA "P.M.G.". Piena lopkopības attīstības projekta ietvaros uzbūvēta kūts, rekonstruēts vecais šķūnis un izbūvēta mēslu lagūna. Kopējais apbūves apjoms ir 2200 kvadrātmetru.

Zemnieku saimniecības "Dambjupītes" kompleksa būvniecība aizsākta 2012.gada septembrī un ilgusi divpadsmit mēnešus, ieskaitot trīs mēnešu tehnoloģisko pārtraukumu ziemā. Būvniecības darbi noritēja paralēli saimniecības ikdienas darbam.

"Dambjupīšu" paplašināšanas darbiem un modernizēšanai piesaistīts Eiropas Savienības finansējums, kā arī bankas finansējums.

Z/s "Dambjupītes" īpašniece Inta Cinglere atzīst, ka pēc jaunās kūts uzbūvēšanas strādāt ir vieglāk un darbus var paveikt daudz ātrāk. No rītiem barības samiksēšana un lopu pabarošana aizņem vien divas stundas un atliek vairāk laika citiem darbiem. Saimnieki arī plāno palielināt slaucamo govju skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!