Foto: LETA
Eiropas Parlamenta(EP) deputāta Andreja Mamikina (S) vizīte Sīrjā ir Krievijas organizēts pasākums, kura mērķis ir paust atbalstu šīs lielvalsts pozīcijai Sīrijā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš sacīja, ka ir nožēlojami, ka šādās aktivitātēs iesaistās EP deputāts no Latvijas.

Mežviets intervijā arī pauda uzskatu, ka Latvijai ar Krievijas ietekmi ir jārēķinās arī domājot par Latvijas simtgadi un tās pasākumiem. Pirmās indikācijas esot redzamas jau patlaban, piemēram, kad izskanējušas runas par nesamērīgi lielajām pasākumu izmaksām, kuras faktiski tādas nav. Ažiotāža, kas ap šo jautājumu tikusi sacelta, bijusi nedaudz pārspīlēta, sacīja Mežviets.

Viņš arī akcentēja, ka Krievijas informatīvās propagandas mērķis ir izplatīt informāciju, ka Latvija ir neizdevusies, vāja valsts, neizdevies sociālekonomisks eksperiments, tāpēc apšaubot visu, ko dara valsts un pašvaldības, mēs piedalāmies valsts drošības graušanā.

Jau vēstīts, ka Mamikins apmeklējis Aleppo un Damasku, kur ticies arī ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurš savukārt nodevis vēstījumu ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (V) – "uzkāpis kokā un nezina, kā no tā nokāpt".

Vizītes pirmajā dienā Mamikins kopā ar kolēģēm – Igaunijas eiroparlamentārieti Janu Toom un Latvijas eiroparlamentārieti Tatjanu Ždanoku pasniedzis organizācijas "Caritas" humanitāro palīdzību.

Trīs dienu vizītes ietvaros Mamikins ticies arī ar ANO ofisa Sīrijā un Sarkanā Pusmēness pārstāvjiem, Aleppo gubernatoru, parlamenta deputātiem un spīkeru, ar nacionālās samierināšanas un ārlietu ministru, kā arī ar valsts reliģiskajiem līderiem. Pēc Mamikina teikta, piecu Eiroparlamenta deputātu grupa Sīrijā pārstāvēja praktiski visu EP politisko grupu spektru, un tā veidos nākamās EP miera procesa atbalsta intergupas kodolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!