Foto: LETA

Marta mēnesī gaidāms akūts vakcīnu trūkums, kas būtiski samazina vakcinācijas tempu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Vakcinācijas projektu biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

"Temps un jauda palēninās, jo to ļoti ietekmē vakcīnu trūkums. Nākošajā nedēļā izskatās, ka būs labāka situācija, jo plānota "AstraZeneca" vakcīnu piegāde," teica Juhņēviča.

Plānots, ka no 8. marta līdz 4. aprīlim Latvija varētu saņemt 164 000 vakcīnu devas. "Man jāsaka, ka plāni visu laiku ir mainīgi. Šīs ir neapstiprinātas, bet plānotās piegādes. Informācija mainās katru dienu un katru stundu," piebilda Vakcinācijas projektu biroja vadītāja.

9. martā Latvija varētu saņemt 24 000 "AstraZeneca" vakcīnas devas.

Smagi slimus pacientus, kas pašu spēkiem nevarēs nonākt ārstniecības iestādēs, lai saņemtu vakcīnu pret Covid-19, mājās vakcinēs ģimenes ārsts vai arī Vakcinācijas projektu birojs organizēs izbraukuma vakcināciju, stāstīja Juhņēviča.

Jautāta, kāda ir sadarbība ar Veselības ministrija, Juhņēviča atbildēja, ka šobrīd strādā divos virzienos – lai nodrošinātu vakcināciju prioritārajām grupām un gatavotos masveida vakcinācijai .

Vakcīnu piegādes 2. ceturksnī būs pietiekami lielas, lai uzsāktu masveida vakcināciju, vēstīja Juhņēviča.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 saņēmušo skaits Latvijā pārsniedzis 52 000.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmis 52 501 cilvēks, bet abas devas – 17 690 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021. gada 1. janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši nepilni 2,8% iedzīvotāju, bet abas – 0,93%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!