Foto: Publicitātes foto
Mārupes novada vidējās paaudzes deju kolektīvs "Mārupieši" aprīļa vidū devās desmit dienu ilgā koncerttūrē uz Ķīnu - uz Starptautisko Peoniju festivālu Loujangā un Pekinā.

Mārupiešus uz vienu no nozīmīgākajiem tautas mākslas forumiem Ķīnā, kas norit peoniju ziedēšanas laikā un norisinājās jau 32.reizi, aicināja Ķīnas tautas republikas Kultūras ministrija. Pavisam Latvijas dejotāji Ķīnā aizvadīja "desmit neaizmirstamas un emocijām bagātas dienas," kā teic kolektīva "Mārupieši" prezidents Roberts Keziks. "Dejotāji sniedza koncertus, izjuta patiesu lepnumu par latviešu tautas dejām un krāšņajiem tērpiem un spēja pārsteigt un aizkustināt ķīniešus līdz sirds dziļumiem."

Visgrūtākais dejotājiem esot bijis aprast ar smoga radīto pelēko dūmaku, kas atkāpās vien pašā pēdējā brauciena dienā. Tai pat laikā dejotājus pārsteigusi Ķīnas grandiozitāte.

Pilsēta, kurā dejotāji koncertēja, Luojanga, savulaik bijusi galvaspilsēta un imperatora mītnes vieta. Koncerti un svinīgais svētku gājiens noritēja Nacionālajā Peoniju parkā, kurā apskatāmas ap 400 šī zieda šķirnes.

Skatītāju sajūsma par dejām, kā arī vēlme ar dejotājiem fotografēties gan pirms koncertiem, gan pēc tiem, gan gājiena laikā esot bija neizsakāma. Tik varenu un bezgalīgi patiesu publikas mīlestību reti kurš dejotājs bija piedzīvojis. "Vienkāršos" Ķīnas iedzīvotājus ārkārtīgi aizkustināja "Mārupiešu" dejotāji krāšņos tautastērpos.

"Mārupes dejotāji ir patiesi lepni, ka ar raito dejas soli un tautas tērpiem ir pamanīti lielajā ļaužu pūlī starp milzu debesskrāpjiem un biznesa centriem. Pat smoga radītā pelēkā debesu nokrāsa visa brauciena laikā nemazināja prieku par dejas radīto sajūsmu ķīniešu sejās," teic kolektīva direktors Roberts.

VPDK "Mārupieši" šogad svin kolektīva pastāvēšanas 25 gadus, visu šo laiku kolektīva vadītāja ir horeogrāfe, deju svētku virsvadītāja Gunta Skuja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!