Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien steidzies uz izsaukumiem par degošu ēdienu, kūti un šķūnīti, kā arī vairākām dzīvojamām mājām, liecina VUGD apkopotā informācija.

Pulksten 21.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Maskavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī uz plīts dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,05 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Pulksten 22.31 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Pulksten 17.45 saņemts izsaukums uz Talsu novada Laucienes pagastu, kur deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Pulksten 21.01 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 12.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Demenes pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 150 kvadrātmetru platībā. Pulksten 15.34 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Demenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Tāpat pulksten 10.58 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rendas pagastu, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega kūts 200 kvadrātmetru un šķūnis 300 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt 15 metru attālumā esošo dzīvojamo māju un astoņus metrus attālumā stāvošas divas automašīnas. Pulksten 16.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīrs, kafijas automāts, sausā zāle, elektrolīnijas balsts, vieglā automašīna, kravas automašīna un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!