Latvijas Māsu arodbiedrība (LMA) neatkāpjas no izvirzītājām prasībām valdībai un joprojām pieprasa palielināt vidējo darba samaksu māsām līdz 340 latiem no nākamā gada 1.janvāra.
Kā ziņots, māsas pieļauj iespēju rīkot streiku, ja algas netiks paaugstinātas.

"Medicīnas krīze Latvijā tikai uzņem jaunus apgriezienus, un neviens nav spējīgs prognozēt, kas notiks 1.janvārī, ja veselības aprūpes budžetam netiks paredzēts papildu finansējums mediķu algām," teikts LMA medijiem nosūtītā paziņojumā.

LMA aicinājumu streikam neatbalsta Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) valde.

Kā ziņots, vakar pēc tikšanās ar veselības ministru Gundaru Bērziņu (TP) LVSADA priekšsēdētāja Ruta Vīksna pauda optimismu par iespējām vienoties par algu paaugstinājumu ilgtermiņā. Vīksna uzsvēra, ka nav pamata sākt protesta akcijas, ja algu jautājums tiks risināts. Viņasprāt, nevar palielināt darba samaksu tikai atsevišķām medicīnas darbinieku grupām.

LMA uzskata, ka LVSADA ar šādu rīcību ignorē māsu uzticību arodbiedrībām. LMA norāda, ka vairākās rajonu un Rīgas slimnīcās māsu kolektīvi ir pieņēmuši lēmumu masveidā izstāties no LVSADA, lai iestātos LMA un apliecinātu savu spēku izvirzīto prasību izpildei.

LMA valde pauž gatavību tikties ar jauno veselības ministru.

Kā ziņots, Bērziņš jau vairākkārt uzsvēris, ka no 1.janvāra algu paaugstinājuma nevienai atsevišķai mediķu grupai nebūs. Vispirms tiks izstrādāts plāns algu paaugstināšanai ilgtermiņā, bet pirmais algas pielikums varētu būt jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!