Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķiem Rīgā veiksmīgi izdevies reanimēt kādu 75 gadus vecu vīrieti, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Ilze Bukša.

Sākotnēji vīrietim veikalā sākušās sāpēs krūškurvī, taču viņš no izsaukto mediķu palīdzības atteicies un devies pie sava ģimenes ārsta. Poliklīnikā vīrietim atkārtoti kļuvis slikti un, kad ieradušies ātrās palīdzības mediķi, viņš jau bijis bezsamaņā, un mediķi konstatējuši klīnisko nāvi. Ārstiem, veicot veicot reanimācijas pasākumus, izdevies vīrieti veiksmīgi izglābt.

Kā uzsver mediķi, cilvēkiem ir jāatpazīst simptomi, kas var apdraudēt viņu veselību. Tāpēc ir sākta kampaņa "Mīli savu sirdi", kurā Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs aicina iedzīvotājus pastiprināti pievērst uzmanību sirds un asinsvadu slimību riska faktoriem. Cilvēki nereti maldīgi uzskatot, ka tikai sāpes sirds rajonā var liecināt par sirds problēmām, taču patiesībā sāpes var izstaroties, un, tās neatpazīstot, cilvēks var iet bojā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1103 izsaukumus, un 193 gadījumos cilvēki bija guvuši traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!